Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Кмет заделя от заплатата си по 100 лв. за новородено

Автор: www.bgnow.eu | 28.03.2016

Кмет заделя от заплатата си по 100 лв. за новороденоКметът на панагюрското село Бъта Георги Александров заделя по 100 лв. от заплатата си, за да подпомага млади семейства с новородени деца. По този начин иска да преодолее демографската криза в селото и да накара младите да раждат и да живеят тук, а не да бягат по градовете.

Миналата година в Бъта са се родили едва 8 деца при положение, че преди 90-те години, белязали демокрацията у нас, в селото е имало по 40-50 деца на година. В местната детска градина се грижат за отглеждането и възпитанието на 35 деца-в две групи, но някои семейства, които работят в Панагюрище, предпочитат да водят малчуганите в местни забавачки.

В съседната община Стрелча новият кмет Стойно Чачов обеща да осигурява еднократна помощ от 1000 лв. за новородено, за да не бягат младите от града. За изрядните семейства с деца, които не дължат данъци на общината, детските градини и яслите в града и селата са безплатни, т.е. няма да има месечни такси за посещението на малчуганите в тях.

Това е финансов стимул, чрез който новото общинско ръководство се надява да задържи младите семейства в общината, обясни кметът.

Липсата на препитание и работещи предприятия в малкото градче и околните села е причина за обезлюдяването на този край и изселването на цели фамилии към Пловдив и София, а желанието на новата кметска управа е хората да останат в родните си места, затова политиката е да се подпомогнат младите с финансови облекчения.

Източник: http://www.bgnow.eu
Снимка: http://www.bgnow.eu

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova