Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Наши сънародници в странство дариха на дома в Нови хан

Автор: Милостив | 15.01.2016

Наши сънародници в странство дариха на дома в Нови хан Домът за сираци „Св. Николай” на отец Йоан (Димитров) от Нови хан получи дарение. То е направено от „клирът" и православното изпълнение на Българската източноправославна с благословението на митрополит Йосиф и епископ Данаил Драговитийски, организирал събирането и изпращането на средствата.

С това дело се продължава хубавата традиция ежегодно да се събират и изпращат парични средства за този дом. Помага им обстоятелството, че цялата епархия добре познава живота и нуждите на населниците на този „световноизвестен дом на милосърдието“, както митрополитът го определя.

Няколко поклоннически групи от енорийските църкви в САЩ са го посетили и лично са се убедили, че е необходима постоянна и щедра подкрепа.

Отец Йоан (или както си го знаем у нас – отец Иван – б. р.) също им дава съответната информация за нуждите, предоставил им е видеофилми от ежедневието на дома (всъщност в двата дома - в Нови хан и в с. Якимово, Ломско), които в епархията се разпространяват по църковните общини и трогват вярващия народ в САЩ, Канада и Австралия под юрисдикцията на БПЦ. И тази година също са си разменили имейли, чрез които отец Йоан и синът му свещеник Григорий Димитров са ги уведомили, че за отопление през зимата са необходими за Нови хан и Якимово около 25 000 лв. Това съобщение било достатъчно за епархиотите да съберат 9500 щатски долара (малко над 17 000 лв.), които от името на викарния епископ Данаил, клира и миряните на задокеанската ни епархия митрополит Йосиф е предал на отец Йоан в Нови хан на Игнажден (за някои от енориите – Никулден по стар стил), 19 декември 2015 г.

Източник: http://www.blitz.bg
Снимка: http://www.blitz.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova