Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Мераклия иска за своя сметка да санира гимназията в Пещера

Автор: pz.24info.bg | 26.07.2019

Мераклия иска за своя сметка да санира гимназията в ПещераВъзпитаник на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Атанас Ченгелев“ в Пещера е пожелал да санира сградата на учебното заведение за своя сметка. Това съобщи председателят на Общинския съвет Петър Хамамджиев и поясни, че Иван Спасов е подал по електронна поща такова предложение до него като моли то да бъде внесено и разгледано още на следващата общинска сесия. И добавя, че е съгласен качеството на материалите, които ще се използват, да бъде одобрено от съветниците.

Спасов припомня, че преди години по същия начин е оборудвал спортна зала в бившата столова на въпросното училище и е регистрирал Боксов клуб „Свобода“ -Пещера. Желанието му е час по-скоро да се вземе решение, за да се използват летните месеци за строителните дейности.

Хамамджиев коментира, че предложението е само по електронна поща и ако Спасов има сериозни намерения, трябва да го внесе по установения ред - с подпис, с печат, с входящ номер. Хамамджиев е скептичен доколко гимназията има нужда от саниране, тъй като в нея имало около 80 ученици.

Доскоро сградата е била държавна, а още при прехвърлянето й миналата година на общината е била в доста лошо състояние. Гражданството в Пещера е разделено на две по въпроса за санирането на училището. На юнската сесия съветниците отхвърлиха предложението на кмета Николай Зайчев, който поиска 30 000 лева за изготвяне на проект, с който общината да кандидатства за финансиране пред програма „Региони в растеж“.

Не липсват и мнения, че не е оправдано да се поддържа огромна учебна база, предвидена за стотици деца, при условие че те сега са под 100 и с тенденция да намаляват. Председателят на ОбС смята, че гимназията трябва да се пренесе в сградата на СУ „Св. Климент Охридски“, защото позволява там да се пренесе и без друго утвърдената практика за съвместно функциониране на двете училища под един покрив.

Източник: https://pz.24info.bg
Снимка: https://pz.24info.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova