Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дете със синдром на Даун дари косата си за онкоболна жена

Автор: borbabg | 18.01.2018

Дете със синдром на Даун дари косата си за онкоболна жена14-годишната Пламена от Горна Оряховица дари косата си за жена, която се бори с онкозаболяване. Момиченцето направи благородния жест в събота, насърчено от своята майка Юлия. Седмокласничката добре разбира измерението на доброто дело, което e сторила, тъй като самата тя страда от вродено заболяване и осъзнава колко е необходима подкрепата на околните към хората в нужда дори в ежедневните им проблемни ситуации.

Идеята да подари косата си за онкоболна жена дошла спонтанно. „Плами искаше да има нова прическа и понеже косата й е много хубава, гъста и дълга, решихме, че може да помогне на някого, който се бори с рака и вследствие на химиотерапия е загубил своята коса”, коментира майка й Юлия.

Нейната приятелка фризьорката Стефка Попова от Велико Търново е част от екипа на организация за създаване на перуки за онкоболни у нас и с радост прегърнала идеята малката Пламена да стане една от дарителките. Така момичето се разделило с цели 30 сантиметра от косата си и стана първата й клиентка с благородна мисия за 2018 година. Тази дължина е напълно достатъчна за направата на дълга перука, която е особено предпочитана, тъй като обикновено жените се решават да отрежат не повече от 20 – 25 сантиметра – за къса перука.

Юлия и Плами споделиха, че заедно с косата изпращат цялата си положителна енергия към собственичката на бъдещата перука и най-искрените си пожелания тя да оздравее. „Вярваме, че когато имаш подкрепата на добри хора, може да се справиш с всички болести и проблеми”, казват те.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova