Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Музиканти чистят замърсените кътчета в България

Автор: Милена Енчева, България он ер | 11.04.2016

Музиканти чистят замърсените кътчета в БългарияПластмасови бутилки , захвърлени гуми и различни индустриални отпадъци. Така изглежда крайпътен участък от Ломско шосе. Боклуците тук са част от пейзажа , с който преминаващите коли като че ли свикнали.

Непримирими с унищожаването на природата четирима приятели музиканти решават с малки стъпки да достигнат до голямата промяна. Докато пътуват по концерти из различни краища на страна те носят със себе си чували и ръкавици, за да чистят това, което други взимат за даденост. За да вдъхновят останалите, създават страницата „Да живеем в чистота“. Там започват да качват снимки от местата, където вече са изчистили. За кратко време идеята им набира последователи, които документират своя принос за чиста природа.

"Има много добър отзвук , доста хора харесаха страничката. Получаваме страшно снимки на точно такива хора, които са събрали чували и въобще хората много добре я приемат инициативата и аз много се радвам, защото много хора се включват." , разказва Мелина Крумова, една от създателите на фейсбук страницата "Да живеем в чистота"

Компанията чисти приоритетно боклуците , които по трудно се разграждат. Най-голям проблем за тях са индустриалните отпадъци , които не могат да натоварят в колите си. Самото разпределение на събраното също се прави на специален принцип.

"Защо гледаме да го разпределяме между различни кофи за боклуци, защото хората ни се ядосват примерно , че сме им препълнили кофата и такива почват как може и те не нямат идея , че ние сме го събрали от някъде и е за тяхното добро", разказват музикантите.

Репортаж

Фейсбук страница на организаторите

Източник: http://www.bgonair.bg
Снимка: http://www.bgonair.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova