Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Победителите в Националната олимпиада по IT дариха проекта си на музея в Перник

Автор: perniktoday.net | 30.05.2018

Победителите в Националната олимпиада по IT дариха проекта си на музея в ПерникПобедителите в Националната олимпиада по информационни технологии Веселин Романов и Мартин Мирков от Професионалната гимназия по икономика /ПГИ/ в Перник дариха уеб сайта си „/Не/Познатата Пернишка крепост“ на Регионалния исторически музей в града. Това стана по време на първата работна среща на инициативния комитет, който ще работи за нов проект за твърдината на хълма „Кракра“. Младежите презентираха проекта си и заслужено обраха възторжените аплодисменти на аудиторията. Поздравления бяха отправени към техния преподавател Людмил Велинов.

Оказа се, че това е единственият сайт за Пернишката крепост, който вече има над 1000 потребители. Веско и Мартин ще създадат и собствена възстановка на твърдината. Двамата ще направят уеб страницата многоезична, като тя ще има и собствен администратор. Впрочем, ПГИ е единственото училище в региона с триезична версия на училищния сайт, който се поддържа и превежда от ученици.

Целта ни бе да покажем историческата значимост и истинската стойност на Пернишката крепост, да докажем, че тя е скред най-значимите в България, разказаха Веселин и Мартин. Разработвали са сайта 7 месеца, но резултатът от екипната им работа е блестящ.

Данните в уеб страницата могат да се ползват и за образователни цели. Там може да проследи миналото и настоящето на твърдината, да се видят интересни артефакти, открити при археологически разкопки.Може да направите и виртуална разходка из крепостта.

Източник: http://perniktoday.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova