Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци се включват в ежегодното почистване на националните паркове

Автор: Offnews | 29.08.2016

Доброволци се включват в ежегодното почистване на националните парковеНачалото на традиционното ежегодно почистване на националните паркове, организирано от „За Земята”, започва oт днес, понеделник, 29-ти август в Национален парк Пирин.

"Ще атакуваме боклука на парк Пирин, като целта е да почистим основните туристически пътеки, да прекратим живота на бунищата покрай хижи и заслони и да оставим чисти и спретнати планини след нас по едни от най-натоварените маршрути", казват организаторите от "За Земята".

Доброволческата инициатива ще продължи цяла седмица и ще обхване периода 29-ти август – 6-ти септември. Първо ще се почисти хижа Безбог, а акцията ще завърши на хижа Пирин седмица по-късно. До този момент регистрирани са над 50 души от цялата страна, част от които ще участват през цялото време, а има и такива, които са само за няколко дни.

Желаещите ще могат да се включат по всяко време в почистването. "Съветваме участниците да си носят палатки, топли чували и топли дрехи, канче, от нас - ръкавици, чували за почистване и вкусна храна", казват от "За земята".

Засега очакваме хубаво време, но съветваме ентусиастите в чистенето да си подготвят и дъждобран, защото все пак сме в планината, а тя е непредвидима, съветват още организаторите.

Идеята на дългогодишната кампания за почистване е не само да почисти скрития под камъните и между клековете отпадък, но и да събуди едно по-отговорно отношение към планината и природата. Тази година за пръв път инициативата ще се подкрепи и от новосформираната инициатива „Умна раница“, които ще е част от поредното почистване в националните паркове на България.

Източник: http://offnews.bg
Снимка: http://offnews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova