Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Подари стария си велосипед на дете в нужда!

Автор: uspelite.bg | 27.04.2018

Подари стария си велосипед на дете в нужда! Кампанията „КОЛЕЛО ЗА СМЕТ, ЗА ДЕТЕ ВЕЛОСИПЕД“ за четвърта поредна година ще раздаде усмивки и колела на децата в неравностойно положение из цялата страна. Събират се стари велосипеди от дарители, които ще бъдат възстановени и подарени на децата на 1 юни.

Проектът се осъществява по инициативата на 1bike.bg, които вярват в детските мечти и искат да ги направят реалност. Чрез подаряването на колело, те целят да изпратят приятни емоции и да вдъхнат на децата чувството, че ограниченията могат да бъдат превъзмогнати. Липсата на финансови възможности не бива да се превръща в липса на щастливо детство и организаторите полагат усилия, за да не се случи това.

„КОЛЕЛО ЗА СМЕТ, ЗА ДЕТЕ ВЕЛОСИПЕД“ се провежда от 2015 година насам и от тогава са ремонтирани и подарени 492 колела. Тази година инициативата се надява на още по-голям успех и затова променя изцяло структурата на кампанията.

Дарения ще бъдат събирани през цялата година и работата върху велосипедите няма да в ограничен период от време. Ще бъде назначен веломеханик, който да се занимава постоянно с новодарените велосипеди и да отделя нужното внимание на всеки един от тях. Денят, в който ще се изпращат колелата при новите си собственици, остава същият - Денят на детето.

Дарителите могат да изпращат своите велосипеди по куриер, или да ги оставят в някой от приемните пунктове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Дряново. Ще бъдат организирани и три уикенда с развлекателна програма и възможност за желаещите да се включат в ремонтирането. А резултатът от доброто дело ще бъде документиран със снимки на щастливите малчугани, които се наслаждават на новата си придобивка.

Източник: http://uspelite.bg
Снимка: http://uspelite.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova