Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Хората, подпомогнати за отопление миналата година, ще получат хранителни помощи

Автор: Дарик | 20.10.2015

Хората, подпомогнати за отопление миналата година, ще получат хранителни помощи "Лицата, които са получили помощ за отопление през 2014 г., ще имат право на хранителни помощи тази година", съобщиха от „Социално подпомагане“.

"Близо 260 хиляди души ще получат наесен безплатни хранителни продукти по познатата вече европейска програма", това съобщи в Русе министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. „Миналата година нямаше раздаване на безплатни храни, защото имаше много формалности и раздаването се осъществяваше по друга линия“, коментира Калфин. Той уточни, че помощите ще бъдат предоставени в късната есен, за да не съвпадат с изборите и да се политизира този начин на подпомагане на бедните. Хората, които ще могат да се възползват от тях са в общи линии същите, които получават и помощи за отопление, каза социалният министър. Партньорска организация отново ще е БЧК.

Ивайло Калфин обяви още, че през есента приоритет в работата на министерството му ще са хората с увреждания. Ще се работи по улесняване на освидетелстването и индивидуалната грижа за тях, ще бъдат изработени и нови законопроекти за социалното подпомагане на тази група хора, ще бъде подновена и програмата за заетост на хора с увреждания. Ще се търсят начини за увеличаване бюджета на програмата за лични асистенти, тъй като интересът всяка година нараства. Молбите тази година са били 50 000, а са назначени 13 хил. души.

Предвижда се също да бъде внесен законопроект за равните възможности, какъвто в момента няма в България. Има нужда от подобно нещо, тъй като България продължава да е страна, в която жените са дискриминирани в много отношения, смята Калфин.

Предвижда се и изработването на закон за насърчаване на заетостта. През есента ще тръгне и програма за хора в предпенсионна възраст, тъй като досега действащата не е ефективна и не дава достатъчно възможности.

Помощ ще бъде предоставена и на 10 хиляди лица в цялата страна, пострадали при бедствия и аварии. Родителите с еднократна помощ за първокласници не са включени в целевата група тази година.

Източник: dariknews.bg

Източник: http://dariknews.bg
Снимка: http://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova