Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

На Великден стартира православен детски сайт

Автор: http://dveri.bg | 05.05.2016

На Великден стартира православен детски сайтЗа Възкресение Христово стартира нов детски православен сайт – Камбанка. Той е създаден с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Създатели на сайта са млади хора от енорията при варненския храм ”Св. Атанасий” под ръководството на иконом Дончо Александров. Същият екип списва вече няколко години едноименното детско списание.

Изминалото време показва, че интересът към подобно издание е голям и от деца, и от родители. Тъй като списанието има ограничен тираж и не може да достигне до повече читатели, се роди идеята за създаване на детски православен сайт - Камбанка.

Един сайт има по-лесен достъп и възможности, които списанието не може да предложи. Това са аудио и видео файловете. На сайта освен детската тематика, разпределена в различни рубрики, познати от списанието, ще има детски филмчета, посветени на Библията, жития на светиите, както и кратки текстове с нравствена насоченост. В повечето случаи те са преведени от екипа на сайта и са озвучени на български от преподавателите и децата от школата по актьорско майсторство при храма. "Камбанка" има за цел да събужда децата за вярата, доброто, истинското и красивото. Тя ще ги провокира да мислят, творят, готвят, пеят и се занимават с полезни неща.

Има рубрика и за родителите, в която ще се поместват материали, свързани с възпитанието на децата в духа на православието.

Към детския сайт

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova