Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В Камчия беше открит първият православен лагер за деца

Автор: http://dveri.bg | 05.07.2016

В Камчия беше открит първият православен лагер за деца В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, с благословението на Варненския и Великопраславски митрополит Йоан беше открит първият православен лагер за български деца в едноименния комплекс. СОК "Камчия" е изграден по проект на правителството на Москва и функционира като детски лагер за деца от Руската федерация.

Православният лагер се осъществава благодарение на доброто и дългогодишно сътрудничество между СОК „Камчия“ и Варненска и Великопреславска митрополия. По-голямата част от разходите на децата са поети от спонсор, а на останалите - от митрополията. Една част от настанените в прекрасната база деца са от социално слаби семейства и това е единствената възможност за тях да бъдат на летен лагер през ваканционните си дни.

Програмата на лагера е насочена към разкриване и утвърждаване на православните ценности и послания сред участниците чрез разнообразните форми и средства. За това ще допринесе и учителката по СИП Религия Борянка Петрова. Децата ще имат възможност да посетят забележителните храмове и Духовния център „Св. архангел Михаил“ във Варна, да участват в литургия, да общуват и беседват с духовни лица; да изслушат беседата на иконом Василий Шаган „Азбучната истина“ и на н. а. на Русия Николай Бурляев „За доброто, прекрасното и православните ценности“ и др.

Програмата им включва и посещение на Авиокосмическия център и Планетариума в комплекса, уникалните изложби на икони, на кристали и др. Достатъчно време ще има и за тяхното физическо укрепване и забавления – плажни и спортни игри, екскурзия с лодки по река Камчия, спортни състезания, лагерен огън. В края на смяната лагерниците ще представят пред всички своите таланти и творчески възможности.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova