Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Запознайте се с милиардера, който дарява 99 процента от богатството си

Автор: Manager | 09.11.2015

Запознайте се с милиардера, който дарява 99 процента от богатството сиМного успешни предприемачи или известни бизнесмени и бизнесдами се превръщат и в отявлени филантропи – създават фондации, организират благотворителни събития и даряват част от капитала си за различни каузи по света. Някои обаче избират да се гмурнат с главата напред – в буквалния смисъл. Точно такъв е случаят с Маной Баргава – основател и изпълнителен директор на 5-hour Energy. Той дарява 99 процента от своето състояние, възлизащо на 4 млрд. долара, пише Goodnet.org.

Участвайки в The Giving Pledge, Баргава застава редом до имена като Уорън Бъфет и Бил Гейтс. Това е кауза, създадена от най-богатите личности на света – хора, готови да дарят по-голямата си част от парите си за благотворителност.

Приносът на Баргава идва под формата на движението Billions in Change – то има за цел „да спаси света чрез широко разпространени приложения на решения в областта на водоснабдяването, енергетиката и здравеопазването.“

Когато Баргава казва, че иска да спаси света, той определено не говори празни приказки. За да изпълни мисията си, бизнесменът създава Stage 2 Innovations – едно добре финансирано място, където инженерите могат да развихрят въображението си. Компанията вече е създала няколко гениални изобретения, като Rain Maker – машина, която може да превърне 3785 литра солена вода в питейна само за 1 час. Free Electric пък е стационарен велосипед, произвеждащ електричество за 24 часа само с 1-часово въртене на педалите.

Източник: http://www.manager.bg
Снимка: http://www.manager.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova