Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Приятели си построиха град, за да остареят заедно

25.11.2016

Приятели си построиха град, за да остареят заедноПредставяме ви група от четири двойки, които са приятели от 20 години. Те искат да се присъединят към движението за строене на малки къщи. Само че вместо да си построят малка къща, те решават да построят собствен малък град, съдържащ се от четири малки колиби – всички гледащи към течаща наблизо река в Остин, Тексас. Наричат града си ‘Llano Exit Strategy.’

Всяка колиба е голяма 36 кв. м и струва 40 000 долара. Състои се от разтегателен диван, баня, хол, голямо бедно, тераса, течаща вода и климатизация. Благодарение на архитекта Мат Гарсия всяка колиба е максимално екологична, но предлага и немалка доза съвременен комфорт.

Всяка колиба е снабдена със специално проектиран покрив с варели в вода, които могат да съхраняват 5 000 галона дъждовна вода. Колибите също така са оборудвани с отразяващи стени – през лятото намаляват горещината, и с изолирани прозорци, които държат студеното надалеч през зимата. Интериорът на малките къщи е направен от шперплат, за да се намалят максимално разходите. Шперплатът запазва топлината и не заема много място. Екстериорът е от стомана, която отразява горещината.

Имотът включва също така голяма основна къща за готвене и общи събирания, която прави малкия град магически. Щастливата компания от приятели прекарва голяма част от времето си в малкия града. Те планират да се пенсионират и да се насладят на остатъка от живота си в този имот. В компанията на най-добрите си приятели.

Четирите двойки са много добри приятели от 20 години. Затова построяването на свой малък град им се струва като най-удачния начин да извлекат максимума от живота.

Групата обединява финансовите си средства, за да си позволят построяването на възобновяем град. Тук могат да живеят щастливо и да остаряват заедно.

Всяка колиба е построена за 40 000 долара и включва огромно легло, диван, баня и тераса. Покривите са построени така, че да могат да събират дъждовна вода във варели.

Фред Зип казва: Това е магическо място, но е сухо и безплодно. Правим всичко възможно, за да пазим вода за естествените дървета и трева“.

Джоди Зип допълва: Като във филм на Дисни е. Имаме зайци, рисове, сърни и различни видове птици. Колкото повече време прекарваме тук, толкова повече нови неща откриваме.

Източник: http://idei.bg
Снимка: http://idei.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova