Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Свещеници и психилози стартират проект "Съпричастност. Въпроси и отговори"

Автор: dveri.bg | 30.11.2015

Свещеници и психилози стартират проект "Съпричастност. Въпроси и отговори"Православни духовници и психолози стартират проекта "Съпричастност. Въпроси и отговори", в рамките на който двама духовници - отец Василий Шаган и отец Илия Попов, психолозите Емилия Бойчева и Милена Петрова, както и Борислав Аврамов ще отговарят на поставени от хората въпроси с психологически или духовен характер. Всеки може да зададе своя въпрос на страницата на проект "Съпричастност" към сайта на Духовно-просветния център "Св. архангел Михаил", Варна (arhangel.bg/bg/faq.html). Новата за България инициатива се финансира от фондация „Комунитас”, която през тази година подпомага редица проекти на енории на БПЦ в цялата страна.

Ето как авторите на проекта представят своята идея:

Лесен начин за връзка със свещеник и психолог от вкъщи по всяко време

Това e отделен модул в сайта „Архангел.бг” за връзка с двама свещеници и трима психолози.

Имаме конкретен проблем и няма нужда да отлагаме търсенето на решение. Задаваме своя въпрос към духовника или психолога. Има възможност веднъж месечно и за среща на живо в залата на Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил”.

Могат да се задават въпроси в три посоки: пътища на Православието – православна лечебница, защо и как да участваме в живота на православната общност и др.; консултиране по проблемите на семейството и брака, деца-родители, възпитание; консултиране по проблемите на зависимостите – наркомании, алкохолизъм, съ-зависимости и др.

Надяваме се проектът да е подадена ръка за онези, които са затворени в едно интернет-битие и трудно излизат от него, както и по-лесен начин за разговаряне в сравнение с изгубената традиция на църковното общуване и често тежкото пристъпване в пределите на Църквата.

Отговорите на свещениците и психолозите се получават в рамките на три дни. Всеки от питащите и отговарящите получава съобщение, че има въпрос и той е приет, както и че се очаква и получава отговор. Всички читатели на сайта могат да четат въпросите и отговорите. Въпросите могат да бъдат и анонимни. Специалистите обаче са с личните си имена и отговорности.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova