Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Магазинче за надежда в подкрепа на хора в нужда отвори врати в Разград

Автор: http://razgrad.topnovini.bg | 27.04.2016

Магазинче за надежда в подкрепа на хора в нужда отвори врати в РазградСдружение с нестопанска цел „Да бъдем хора“ откри „Магазинче за надежда“ в подкрепа на хора в нужда. Идеята е на 24-годишната Полина Иванова, която е председател на неправителствената организация.

Социалният магазин се помещава в офиса на сдружението в стая 207 на бизнес сградата на улица „Грънчарска” №2. Там се продават всякакви стоки – дрехи, обувки, играчки, аксесоари и много други. Сдружението приема вещи, които хората могат да дарят или да продадат на символична цена. Генерираните приходи от продажбата на стоките се събират във фонд и се използват за благотворителни каузи в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно положение, социално слаби иинвалиди.

Отец Георги благослови офиса с пожеланието сдружението да твори все повече добри дела. Той освети и подари и икона за магазинчето за надежда.

Гост на събитието бе и зам.областният управител Нурие Црънгалова. Тя честити на Полина Иванова придобивката и я увери, че Областната управа продължава да събира средства за Кристиян Светлозаров, който е изгубил слуха си на 2-годишна възраст при лекарска грешка. Това е и една от последните каузи на сдружение „Да бъдем хора”, което вече е събрало в негова полза над 2000 лева. Црънгалова заяви, че администрацията ще я подкрепя и занапред и ще бъде отворена за всяка благотворителна кауза.

Председателят на сдружението съобщи, че се подготвят и нови инициативи: „Подай ръка и в делник”, приемна за безплатни юридически консултации за различни целеви групи, създаване на Консултативен съвет и др. А от 16 до 22 май пред Общинския културен център в Разград съвместно със Сдружение „Защита на животните в Лудогорието” ще бъде организиран базар на книги, като в касичка ще се събират средства за хуманна грижа и милост за хората и животните.

Източник: http://razgrad.topnovini.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova