Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Рисуване за децата, които нямат парички и нямат дом

Автор: vesti.bg | 30.12.2015

Рисуване за децата, които нямат парички и нямат домДецата винаги рисуват много съсредоточено, защото това е техният начин да разкажат за мечтите си. А за децата мечтите са важно нещо, не са отхвърлени настрана, като при възрастните.

Но преди Коледа в София Ринг Мол малчуганите творяха с още по-голям ентусиазъм от обикновено. Защото този път не беше просто рисуване, а помощ за други, които не живеят толкова добре като тях.

Малките се включиха в инициативата на „SOS детски селища” и направиха стотици картички, които да бъдат продадени с благотворителна цел за помощ на други деца, които мечтаят за обич и семейство.

На една от масите попитахме хлапетата какво правят и те ни разказаха. „Правиме картички, с които изкарваме пари и ги даваме на бедни деца, които нямат парички и дом”, обяснява едно момченце, което почти е приключило своята рисунка. След него и други се престрашават да покажат какво са нарисували – балони, сърчица, гирлянди, сурвачки ... а тук-таме го има и Дядо Коледа, макар и доста различен от този по телевизията, защото в детското въображение той носи играчки, а не прави реклами.

„Децата много обичат да помагат и се включиха с огромно желание”, казва преподавателката им Таня Ватахова. И желанието им наистина е толкова голямо, че повечето от тях изобщо не забелязаха официалната церемония, с която беше открито събитието. Някак символично, докато възрастните се организират, за да си кажат приказката, децата вече бяха свършили половината работа, за която бяха дошли – да помогнат на другите.

Източник: http://www.vesti.bg
Снимка: http://www.vesti.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova