Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици от Русе подготвят благотворителни инициативи

Автор: БНТ | 04.04.2018

Ученици от Русе подготвят благотворителни инициативи И тази година училище „Леонардо да Винчи“ в Русе реши талантът на учениците му да допринесе за благородна кауза. През 2018-а те подготвят 4 инициативи, средствата от които ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Акушеро-гинекологичния комплекс в града.

Соня Арнаудова е майка на две дъщери и от 3 години преподава английски език в училище „Леонардо да Винчи“. Именно на нея ѝ хрумва идеята да организират пролетно тържество, приходите от което да са за децата, чийто първи дъх и началото на живота им са свързани с изпитания.

Соня Арнаудова – преподавател по английски език: "Голямата ми дъщеря, когато се роди, след нормална бременност, при раждането имаше усложнения, 5 дни беше в „Неонатология“ и благодарение на тях е жива и здрава."

Веднага получава подкрепата на директора на училището. Децата бързо се организират и изработват различни цветни сувенири и аксесоари. Подготвят и песни, и пиеси на английски и испански език.

Светлана Харизанова – директор на училище „Леонардо да Винчи“ в Русе: "Всяка година имаме някаква инициатива. Тази година решихме да е за малките бебчета, които имат нужда от помощ, всякакъв вид помощ, за да оцелеят и да станат големи."

Досега са събрани близо 1000 лева. Предстои още една инициатива и след това парите ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Русе, където в момента специалистите се грижат за 19 бебета.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova