Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Русенски лекари дариха средства за изкуствена тазобедрена става на възрастна жена

Автор: БТА | 30.08.2018

Русенски лекари дариха средства за изкуствена тазобедрена става на възрастна женаЛекарите от клиниката по "Ортопедия и травматология" на Университетската болница "Канев" в Русе дариха част от средствата за изкуствената тазобедрена става на 86-годишна пациентка на болницата, която е с тежък социален статус. Това съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Част от сумата за ставата се покрива от Здравната каса, но Йорданка А. нямала финансова възможност да намери останалите средства - 1040 лева. Жената има 63-годишен син. Той е инвалид - напълно незрящ, с епилепсия и с други придружаващи заболявания, като се нуждае от постоянни грижи.

"Заради социалния й статус решихме с останалите 13 колеги от отделението да я подпомогнем финансово. Така събрахме средствата", обясни доц. Севдалин Ангелов от клиниката по "Ортопедия и травматология".

Болницата ще поеме разходите за медикаментозното лечение на жената след операцията. Ортопедите и травматолозите ще съберат още средства, които ще предоставят на Йорданка А., за да покрие първоначално нуждите си, когато се прибере вкъщи.
"Лекарите положиха много грижи за мен. Трудно е, защото живеем само двамата със сина ми. Моята пенсия е 360 лева, а неговата - 370 лева", разказа възрастната жена.

От лечебното заведение обясниха, че благодарение на координираните действия между УМБАЛ "Канев", Регионалния съюз на слепите и община Русе е предоставена и социална услуга от резидентен тип за 63-годишния син на пациентката, докато тя се възстанови.

Източник: http://www.bta.bg
Снимка: http://www.bta.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova