Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци дариха средства на приюта за бездомни хора на Христо Атанасов в Леденик

23.09.2020

Младоженци дариха средства на приюта за бездомни хора на Христо Атанасов в ЛеденикЗа първи път приютът за хора, останали без дом, на благодетеля Христо Атанасов в Леденик получи дарение от младоженци. Двамата влюбени предоставили 306 лв., събрани по време на сватбата им, но изрично пожелали анонимност. Това разказа обявеният за достоен българин през 2003 година.

„Много съм изненадан и щастлив, че тези млади хора са се сетили да направят добро за приюта в Леденик. Подобно нещо не се е случвало тук. Младоженецът и булката са решили, че не искат да се споменават имената им. Благодаря им за този жест и ще се радвам, ако и други последват примера им“, заяви Атанасов.

Благодетелят сподели, че дарението вече е оползотворено. С получената сума е платил сметките за вода за последните три месеца. Казва, че пари за хората в приюта винаги са необходими, тъй като всеки от несретниците, на които е подал ръка, има различни проблеми. Освен тях той помага и на много други нуждаещи се, подобно на 61-годишния мъж, който прогледа в началото на годината, след като Христо му помогнал с 400 лв. за очна операция.

Преди време сърцатият мъж откликна на статия в „Борба“ за многодетна майка в старата столица, която едва свързва двата края. Още в същия ден на публикуването той занесе хранителни продукти до дома на семейството, които да стигнат за изхранването му за поне месец напред.

СЕГА СЪСТРАДАТЕЛНИЯТ СОБСТВЕНИК НА ПРИЮТА СЪБИРА СРЕДСТВА ЗА ДРУГ СКИТНИК, КОГОТО ВЗЕЛ ПОД КРИЛОТО СИ. Обяснява, че болният се нуждае от урологично лечение в София и ще направи всичко възможно, за да му го осигури.

В момента в приюта живеят 22 души. По думите му се е стигало дотам да дава подслон на 32-ма и по принцип след Димитровден, когато се смята, че започва зимата, бройката на дошлите да търсят помощ се увеличава. Не връща никого и винаги се стреми да осигури работа на мъжете и жените, които приютява.

Месечната издръжка на приюта за храна, ток, вода и други стоки и консумативи от първа необходимост възлиза на около 6000 лв.

Голямата мечта на благодетеля е да намери обезлюдено село, в което да настани всички бездомници, които са дошли при него. Атанасов вече 30 години се е отдал на каузата и е категоричен, че ще помага, докато е жив.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova