Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Варненският проект Съпричастност започва отново

Автор: dveri.bg | 13.02.2017

Варненският проект Съпричастност започва отново Енорията при варненските храмове „Св. Николай” и „Св. архангел Михаил” започва втори сезон на своя проект „Съпричастност. Въпроси и отговори”. Успешните резултати от първата част на проекта през изминалата година дава увереност на организаторите на продължат инициативата.

Целта на проекта е да съдейства за духовната и психологическата подкрепа на съвременните хората, за да могат по-лесно да осъзнаят своите проблеми, да намерят среда, в която да споделят и получат внимание и подкрепа. Да се обособи църковната общност като място, в което човек може да намери отговори на въпроси, свързани с личността му и връзката й със заобикалящия я свят. Да се покаже, че Църквата успява да реагира адекватно и навреме на болезнените проблеми на днешния градски човек, зависим от технологиите.

Досега проектът имаше лекционен формат, при който се обсъждаха важни теми с православни психолози и свещеник. През новия сезон форматът е променен и ще бъде под формата на тренинг-срещи. Това е следваща стъпка в грижата за човека до нас и за превръщането на знанието в умение. Слушането вече не е достатъчно, затова сега в програмата са включени упражнения и ролеви игри. Досегашните срещи показаха, че голяма част от личностните проблеми на хората и проблемите във взаимоотношенията им с другите се дължат на грешки в общуването, затова главна тема през новия сезон на проекта ще бъде „Личност и общуване”. Как общуваме със себе си и как с другите, как протича процесът на комуникация, умеем ли да откриваме грешните послания, които даваме на себе си и другите, и как да ги променяме? Как да разпознаем агресивното общуване и да се справим с него без ние да ставаме агресивни?

Ще продължи и диалогът в отделния модул на сайта Архангел.бг, където свещеникът и психолозите ще отговарят на конкретни въпроси.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova