Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Училището в село Рабиша ще получи безплатно дърва за огрев

03.08.2020

Училището в село Рабиша ще получи безплатно дърва за огрев Решение за осигуряване на 45 куб.м. дърва за огрев за Основно училище "Васил Априлов” село Рабиша прие Общинският съвет в Белоградчик. То е продиктувано от писмо на ръководството на училището, изпратено до кмета на Община Белоградчик и до председателя на Общинския съвет. В него директорът мотивира искането си с факта, че училището е малко и средствата, които получават по стандарт, са крайно недостатъчни. В момента притесненията на ръководството са свързани със закупуването на дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон.

Кметът на Общината Борис Николов даде положително становище и съгласие на училището да бъде доставено необходимото количество дърва за огрев, както и осигуряването на средствата от бюджета на общината за заплащане на разходите за техния добив и транспорт.

Кметът даде положително становище и на искането на председателя на Общинския съвет Боян Минков да бъдат предоставени при същите условия дърва за огрев и на децата в неравностойно положение. Общинският съвет взе решение да се предоставят по 3 куб.м. на деца с един починал родител и по 5 куб.м. на деца с двама починали родители. 12 са децата с един родител и едно дете е останало без родители.

В решението на местния парламент е залегнало и съставянето на комисия с представители на общинската администрация за установяване на количеството дърва за огрев, които да се предоставят на децата или на техните законни представители.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova