Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци от Велико Търново дариха на болница пари, събрани на сватбата им

Автор: borbabg.com | 27.06.2018

Младоженци от Велико Търново дариха на болница пари, събрани на сватбата имАлександрина и Петър Андрееви от Велико Търново започнаха семейния си живот с благороден жест. Те дариха на отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ 1000 лв., които събраха по време на сватбата си, като изрично обяснили на гостите, че не желаят букети, а паричната им стойност, за да реализират каузата си. В понеделник младоженците посетиха бебешката реанимация и се убедиха, че сумата е отишла на най-правилното място.

Приказката на двамата влюбени започва преди 2 години. Известно време ги разделяло разстояние, но чувствата преборили всякакви пречки. Предложението за брак било добре замислено и планирано от Петър. Той паднал на колене на плажа на гръцкия остров Тасос по залез слънце, с пръстен в ръка и около свещи, подредени във формата на сърце. Още тогава започнала голямата подготовка за щастливия ден на сватбата, а в края на зимата Петър потърси съдействието на „Борба“ за идея къде да насочат средства, които желаят да дарят от венчавката. Ние им предложихме да подпомогнат отделението по неонатология в търновската болница и двамата влюбени приеха присърце идеята, пише Борба.

На 16 юни Александрина и Петър си казаха „да“ в Калоянова крепост в Арбанаси, а свидетели на любовта им бяха 130 гости. Всички те подкрепиха благородната инициатива на младото семейство.

„Сред гостите имахме лекар. Д-р Виктор Точков, синът на д-р Валентин Точков – началника на отделението по педиатрия. Той бе във възторг от идеята да подкрепим неонатологията и сподели, че във времена, в които здравеопазването не е достатъчно добре финансирано – това е най-доброто, което можем да направим“, разказа Петър.

В петък младото семейство преведе сумата от 1000 лв. по банковата сметка на болницата, а вчера посети отделението по неонатология, където ги разведе старшата медицинска сестра Мария Нешева. Тя им представи малките пациенти, които лежат в момента в звеното, и добрата апаратура, с която разполагат лекарите. Съпрузите за първи път виждат на живо толкова малки пеленачета и не успяха да скрият сълзите си. Двамата с огромно любопитство разпитваха за методите за лечение и грижите за бебетата, които полага персоналът. Останаха доволни от отговора на старшата сестра, че всички деца, родени и настанени в неонатологията в деня на сватбата им, вече са изписани и са в прегръдките на родителите си вкъщи

„Очаровани сме от битовите условия и техническото въоръжение в сектора. Всичко изглежда много модерно и изпипано. Смятаме, че направихме най-добрия избор, като дарихме именно тук средствата“, заяви Александрина.

Сестра Нешева сподели, че това са първите младоженци, дарили средства за отделението. По нейни думи сумата е достатъчна за закупуването на специален сензор за мониторно наблюдение, който се поставя на ръчичката или крачето на бебетата и дава 24-часова информация за жизнените му показатели. Тя обясни, че той е много ценен за лечението на децата, ползва се еднократно и затова нуждата от него е непрестанна. Като знак на благодарност подари на младото семейство бебешки шампоан и пожела скоро да се видят отново, но тогава вече да ги поздрави, че са станали родители.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova