Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Бедно семейство има нужда от помощ

Автор: www.lentata.com | 07.03.2016

Бедно семейство има нужда от помощЗапознайте се с Лазарина. Тя е само на 20 години, но вече има две малки дечица. Живее в миниатюрна, порутена къща, заедно с баща си, доведената му съпруга, малкия си 2-годишен син и брат си.

Всички те живеят в истинска мизерия - без ток и течаща вода. Разчитат на 150 лева, които бащата на Лазарина изкарва с пот на челото, като козар.

Споделят, че парите не им стигат за нищо. Нямат пелени, нямат течаща вода, а токът и телевизията са си направо лукс. Вода взимат от селската чешма. Всяка сутрин и вечер бащата на Лазарина изкачва стръмните баири с десетки литри вода на плещите си. И всичко това се случва в модерния 21 век.

Преди дни животът им се утежнява още повече. Лазарина ражда второто си дете. Ражда го в домашни условия -сама, без драми и без лекарска помощ. Сама реже пъпната връв и повива детето. След това отива в другата стая при родителите си, за да ги запознае с току-що родената Росица.

Емил и Росица, стават баба и дядо за втори път. Веднага е повикана линейка, а лекарите остават втрещени от случилото се. И наричат Лазарина „майка геройня“.

Майката и новороденото са прегледани в болницата в Козлодуй, лекарите установяват, че бебето е абсолютно здраво и няма усложнения.

Стените в къщата им са опушени от циганската печка и старите кюнци, вратата е изтърбушена, а чаршафите захабени от мръсотия. Къщата е почти разрушена, а старите кирпичени тухли се ронят. Зимата Емил и Росица са изкарали в страх, защото тежкият сняг, който затрупал старата им къща, едва не я съборил. Сега, щом завали, къщата тече.

А малката новородена Росица, още не знае какво се случва, къде се е родила и какъв живот я чака. Единственото, което прави е да се усмихва доволно.

А дали можем да помогнем на семейството в беда?

Можем, като изпратим храна, дрехи, пари или друго на адрес: с. Манастирище, ул. Калето 16, пощенски код 3354, за Лазарина Емилова Горанова. Телефон за връзка 088 605 5632.

Източник: http://www.lentata.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova