Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

100 инвалидни колички, 100 проходилки и помощни средства дариха Лидия и Тим Отри на Свищов

Автор: borbabg | 02.02.2018

100 инвалидни колички, 100 проходилки и помощни средства дариха Лидия и Тим Отри на Свищов Дарението, което пристигна в края на януари, съдържа 100 инвалидни колички, 100 проходилки, 75 бастуна, 100 патерици и 70 одеяла, които ще се разпределят пропорционално между социалните домове и центрове в община Свищов. Семейство Отри за пореден път реализира благотворителна инициатива в крайдунавския град.

На официална среща в сградата на Община Свищов, кметът Генчо Генчев и зам.-кметът Анелия Димитрова изразиха към семейство Отри своите сърдечни благодарности за щедрото дарение и ги увериха, че всички помощни средства ще бъдат разпределени между центровете и социалните домове, спрямо нуждите на потребителите.

Кметът връчи на семейство Отри благодарствен адрес и почетния знак на Свищов като израз на признателност към тяхната сърдечност и благодетелство за града.

Семейство Отри разказаха, че са избрали Свищов за своята благородна дейност, защото Лидия е родена в крайдунавския град и двамата със съпруга й вярват, че да правиш добро и да даваш добро изпълва живота им със смисъл. Лидия и Тим са представители на БПЦ „Нов живот“ и от няколко години повечето време живеят в Свищов. Връзката им с американската неправителствена организация „Хана Проджект“ им дава възможност да реализират през годините редица благотворителни инициативи, с които подпомагат социалните центрове в града и детското отделение на общинската болница.
Последното мащабно дарение става факт с помощта на Джони Ериксон – Тада, чиято фондация Wheels for the World подпомага инвалиди от целия свят. Самата създателка на фондацията е инвалид и това я мотивира да дава надежда и да помага на хората, имащи затруднения.

Лидия и Тим Отри споделиха, че са разбрали за необходимостта от инвалидни колички специално за деца от директора на ДЦДУ в Свищов Теменужка Тодорова. Те приемат присърце това предизвикателство, свързват се с фондацията на Джони Ериксон – Тада и с финансовата помощ на „Хана Проджект“ дарението пристига в Свищов. С инвалидните колички за децата пристигнаха и още много помощни средства, които ще облекчат живота на голям брой хора с двигателни проблеми. Това ще им помогне да бъдат по-мобилни, да се социализират по-лесно и да бъдат реална част от обществото. Това си пожела и Лидия Отри: „Нека по-често срещаме хората с двигателни проблеми сред нас – в магазина, в библиотеката, в кафето. Те са като всички нас – имат мечти, желания, нужда от любов и приятелство. Нека живеем с тях и да бъдем приятели!“.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova