Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Софтуерен университет се ангажира с осигуряване на работа

Автор: http://technews.bg | 13.04.2016

Софтуерен университет се ангажира с осигуряване на работаПървият у нас софтуерен университет променя учебния си план с идеята да направи обучението по-лесно приложимо в практиката. Концепцията СофтУни 3.0 дава шанс на курсистите да получат предложение за работа, ако са усвоили 70% от изучавания материал.

Новият учебен план предлага 4 специалности, или професии – JavaScript, PHP, Java и .NET. Обучението продължава 2-3 години, а курсистите ще бъдат готови да започнат работа след 1-2 години, пояснява Светлин Наков, основател и лидер на университета.

Като цяло, СофтУни намалява теорията за сметка на практическите занимания – съотношението ще бъде 75% към 25% в полза на практиката спрямо преподаването и демонстрациите.

Университетът маха домашните и удвоява учебните занятия, тъй като опитът показва, че повечето повечето студенти не пишат домашни и се провалят. Драстично се увеличават учебните занятия – те вече ще бъдат 4-5 дни в седмицата по 4 часа присъствено или онлайн.

СофтУни се ангажира да намери работа на курсистите, ако усвоят поне 70% от изучавания материал. „Ако учиш бързо, може да започнеш работа за по-малко от година”, твърди Светлин Наков.

За целта е предвидена нова кредитна система. Всеки курс дава кредити според наученото и при натрупване на достатъчно кредити, курсистът получава предложения за работа. Това означава да е натрупал 70-100 кредита от общо 130-170, според специалността.

Новият учебен план на Софтуерния университет ще влезе в сила от май тази година, уточняват от образователната институция. СофтУни ще издава диплома при покриване на задължителните модули и натрупване на достатъчно кредити.

Всичко започва с безплатен курс „Основи на програмирането“. Следва приемен изпит, като одобрените продължават с опознавателен модул „Software Technologies”. По-нататък студентите избират специалност (професия) и започват обучение по нея, което продължава година-две.

Източник: http://technews.bg
Снимка: http://technews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova