Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Социален център ще интегрира деца с увреждания във Варна

Автор: БНТ | 04.11.2016

Социален център ще интегрира деца с увреждания във ВарнаДнес във варненския квартал Чайка отвори врати Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Проектът е реализиран след спечелен конкурс за държавно финансиране от Агенция за социално развитие “Вижън”, която вече две десетилетия работи с хора с увреждания във Варна.

Новият център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания е разположен в близост до детски кът и паркове. Според специалистите мястото е важно за естествената интеграция на децата с увреждания – чрез игри и забавления с връстниците им.

Жанета Георгиева – председател на Агенция “Вижън”: Районът просто е такъв, че е пълен с деца, така че аз ще бъда много щастлива ако те наистина си позволяват да влязат тук и не се притесняват от децата с увреждания, които са тук. Много се надявам родителите им да разрешават да са тук с другите деца, защото няма какво да се лъжем отношението в България към тези деца е изключително отрицателно все още.

Теодора Тодорова – майка: Мисля, че това е правилния начин, един от начините да се интегрират деца с подобни проблеми. Въпрос за моето дете също би било полезно. То трябва трябва да има контакт с такива деца, защото те съществуват. Те са деца като моето дете.

Центърът ще работи с деца от 3 до 18-годишна възраст. На тяхно разположение ще бъдат психотерапевт, логопед и ерготерапевт.

Бояна Лазарова, ерготерапевт: Ерготерапията всъщност помага за изграждане на нови умения на детето. За постигане на по-голяма независимост на детето. Тоест то да се справя само в една обичайна среда.

Предвидени са занимания по арт и трудова терапия, обучение по музика и танци.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova