Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Сдружение Дари любов помогна на 1000 социално слаби в Петрич

Автор: www.moreto.net | 12.08.2015

Сдружение Дари любов помогна на 1000 социално слаби в Петрич Повече от 1000 социално слаби хора са подмогнати до момента в община Петрич, благодарение на съвместната акция на сдружение „Дари любов” и кмета на общината инж. Вельо Илиев. Сдружението си партнира с местната власт в Петрич от самото създаване, каза председателката му Диана Язаджиева. „Преди дни кметовете на петричките села Беласица, Старчево, Ключ, Първомай, Долна Рибница, Кавракирово, Кладенци, Самуилово, Долене, Струмешница, Волно, Долна Крушица, Камена, Яворница, Коларово и др. предоставиха своите списъци за нуждаещи се от подпомагане хора. Една част вече ги получиха, а с някои от селата предстои установяване на връзка. Подпомагат се социални домове и детски градини. Подпомогнати бяха и представители на малцинството срещу положен общественополезен труд. По предложение на кмета Вельо Илиев общинските съветници пък предоставиха помещение на сдружението в ГУМ, където се набират даренията”, уточни още Диана Язаджиева. Тя конкретизира, че даренията са във формата на хранителни пордукти и дрехи.

Градоначалникът Вельо Илиев подчерта, че общинската администрация в южната община е винаги готова да помогне и откликне при нужда на всички хора. „Това, че предоставихме помещение за събиране на даренията за социално слабите жители на Петрич, е най-малкото, което можем да направим за тях и го направихме с охота. Всички в общината сме на разположение на хората и сме съпричестни към техните болки и проблеми”, заключи Вельо Илиев.

Източник: http://www.moreto.net
Снимка: http://www.cross.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova