Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Фотомодел помага за детския спорт в Стамболийски

Автор: kmeta.bg | 15.01.2016

Фотомодел помага за детския спорт в СтамболийскиБългарски фотомодел, който живее в Лондон, ще помага за развитието на спорта в Стамболийски. Името му е Тодор Тумбалев и от няколко години е сред лицата на английската модна индустрия. Мъжът организира събиране на парични дарения сред своите сънародници в чужбина. Със средствата ще бъдат подпомагани детските спортни клубове в родния му град.

Намерението на Тумбалев е да ангажира колкото може повече хора по света, които са родени, израснали или свързани по някакъв начин със Стамболийски. „За целта ще създам група във Фейсбук и на страницата й ще публикувам сметка, на която ще се изпращат даренията. Сумата ще е символична – от пет паунда, пет евро или пет долара, но събрана от много хора, тя ще бъде голяма и ще позволи да се закупят екипи, топки и други принадлежности, от които се нуждае детският спорт в Стамболийски”, обясни Тодор. Идеята му е българите в чужбина да даряват пари всеки месец от 1 до 20 число. До 25-та дата той ще прави покупките на спортните артикули, които ще снима и ще публикува във Фейсбук заедно с касовата бележка, за да има отчетност.

До края на месеца с куриер ще изпраща дарението на спортните клубове в града, които в момента са шест – по баскетбол, футбол, тенис на маса, борба, таекуондо и джудо. Тодор Тумбалев обяснява инициативата с факта, че самият той активно е спортувал в детските си години. Спортът изградил у него самочувствие и много други качества, които му помагат в заниманията в момента.

„Болно ми е, че спортната база в града бе разрушена през годините и децата все по-малко спортуват. Виждам в лицето на новата управа на Стамболийски и кмета Георги Мараджиев желание да се работи в полза на спорта, затова искам и аз да помогна”, коментира инициативата си Тодор.

Източник: http://www.kmeta.bg
Снимка: http://www.kmeta.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova