Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Повече от 50 художници се събраха на благотворителен арт-базар в Търговище

Автор: Дарик | 23.11.2017

Повече от 50 художници се събраха на благотворителен арт-базар в Търговище Повече от 50 художници и приложници от Търговище, Димитровград, Пловдив и Смолян се включиха в благотворителен арт-базар, с който бяха набирани средства за лечението на болен мъж от града.

Те подредиха картини, сувенири, плетива, картички, детски кукли и други, а средствата бяха предоставени на съпругата на Неделчо Недялков – Цветелина.

40-годишният Неделчо Недялков от Търговище страда от рядката болест латерална амиотрофична склероза или бърза атрофия на всички мускули. Симптомите започват преди две години със слабост в лявата ръка. От месец септември миналата година мъжът е неподвижен.

След поредица от процедури по болници в България, състоянието му не се подобрява, а семейството е принудено да събере 5 хиляди лева за закупуване на апарат за командно дишане.

Болница от Турция дава шанс на Неделчо за подобряване на неговото състояние чрез вливане на стволови клетки. За лечението е нужна сумата от 45 000 долара, която вече е почти събрана чрез различни благотворителни инициатива.

За последната част няколко жени от Търговище организираха голям благотворителен арт-базар, на който успяха да привлекат за участие повече от 50 художници от Търговище и страната, разказа ни една от тях – Диляна Стойчева.

Към момента събраната сума възлиза на общо 36 000 лева и Неделчо Неделчев вече може да започне процедурите по своето лечение в Турция.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova