Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

"Спаси цвете, подари живот"

02.09.2015

"Спаси цвете, подари живот"Мариана и Радослав са заедно от 4 години и половина, от десет дни са семейство Бакалови. Както вече много двойки у нас и по света, те решават да сключат граждански брак, след като са станали родители.

Преди една година, на Голяма Богородица кръщават сина си Крум. Гостите на кръщенето им подаряват много красиви букети, които разбира се за два дни изсъхват. "Тогава се запитах на кого е нужна цялата тази суета. Цветя се поднасят от уважение към жената и майката, за да я зарадват, но те те радват за мига, после увяхват – разказа ни Мариана. - Дълго мислих над това. Един ден моя приятелка сподели, че има нужда от 1000 лв. за животоспасяваща операция. Тогава, както се казва, "обърнах цветята в пари". Оказа, че стойността на цветята, които се подаряват на една сватба, може да спаси живот.“

Така се ражда идеята "Спаси цвете, подари живот".

Този август Мариана и Радослав решават да вдигнат сватба. Всичко в празничния ден е свързано с българските традиции – поканите, роклята... освен едно – младоженците посвещават празника си на едно непознато болно момченце. Те отправят покана към своите гости да дарят парите, които иначе биха дали за цветя, на Кристиян Панайотов, който е с диагноза Детска церебрална парализа. Детето избират от сайта DMSbg.com. Поставят кутия за дарения в ресторанта и така гостите им даряват 590 лева. Парите вече са преведени по сметка на ФПББ и скоро ще бъдат предадени на семейството на Кристиян.


Виж повече за Кристиян тук

Снимка: http://bcaf.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova