Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици събират средства за болната си учителка в Бургас

Автор: БНТ | 02.11.2016

Ученици събират средства за болната си учителка в Бургас48-годишната Надежда Райкова страда от тежко онкологично заболяване. След редица операции и лъчетерапии лекарите в България не дават надежда тя да се излекува. Единствено шанс за живот и пълно оздравяване и дават докторите от Германия. За да отиде там обаче, на Надежда ѝ трябват 30 хиляди евро, с които жената не разполага и не може да събере.

Надежда е майка на две деца, които е отгледала и възпитала съвсем сама. От повече от 20 години тя работи като начален учител в бургаското училище "Димчо Дебелянов". Точно преди една година Надежда научава страшната диагноза - прогресиращ карцином на синусите. От тогава започва и нейната борба за живот. Извършена ѝ е животоспасяваща операция в болницата в Пловдив. Следват и редица лъчетерапии, но за съжаление резултат от тях няма.

Надежда Райкова - учител: "Видимо в началото нещата потръгнаха добре, но на вторият месец окото започна да вижда двойно. За съжаление след още 3-4 месеца точно, когато трябваше да се връщам на работа, се получи пареза и започна една дълга одисея от лежане по болници консултации и прегледи."

Единствена надежда за лечение и пълно оздравяване и дават лекарите от Германия.

Надежда Райкова - учител: "За съжаление понеже е много агресивен този тумор трябва да се побърза с последващо лечение, но лечението най-доброто за мен е в Германия."

В Бургас стартират редица кампании по набиране на средства за лечение на учителката. Цялото училище, където учи дъщеря ѝ събират пари, за да може Надежда да замине на лечение в Германия.

Дора Николова - ученичка на Надежда: От първият момент, когато я видях в клас, разбрах, че тази жена ще остане завинаги в сърцето ми и се е превърнала в моя майка.

Радост Иванова - ученичка на Надежда: Пожелавам ѝ най-бързо да се съберат тези пари. Апелирам всеки който може всяко левче е важно, за да може по-бързо да се съберат парите и тя да се излекува.

В момента състоянието на Надежда е изключително тежко и всяко забавяне може да бъде фатално за нея. Всеки, който иска да помогне за лечението на бургаската учителка може да посети групата във Фейсбук "Надежда за Надежда", за да разбере повече за кампаниите и сметките, на които може да изпрати пари.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova