Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици шият благотворително за Детската онкохематология в Пловдив

Автор: БНТ | 27.06.2018

Ученици шият благотворително за Детската онкохематология в Пловдив Благотворителна инициатива на ученици от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив. Десетокласници ушиха спално бельо за малките пациенти на Детската онкохематология в Университетската болница „Свети Георги“ в града и го дариха безвъзмездно. С благотворителния жест учениците върнаха усмивките на болните деца.

Идеята за кампанията е на учениците от десети клас в специалностите „Козметика“ и „Конструктор моделиери“. Ражда се по време на учебен час, когато преподавател им поставя задачата да проучат видовете детски онкологични заболявания.

Ангелина Гюрова – учител в Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ - Пловдив: "Решихме, че ще направим едно дарение, което беше спално бельо – 21 комплекта. Решиха, че ще купят чисто нов плат. Изработиха го, след което ги посетихме там на място."

Спалните комплекти са ушити за по-малко от месец. С жеста на внимание учениците върнали усмивките на децата в болничната среда.

Ивелина Иванова: "Ние всички решихме, че трябва да помогнем на тези деца, защото там в тази болница се чувстват неприятно. Те са сами там. Родителите им не са постоянно с тях и трябваше да ги зарадваме по някакъв начин. Да не се чувстват сами."

Годишно в отделението се лекуват около 200 деца, повечето от тях с тежки заболявания, което налага по-дълъг престой в болница.

Доц. Мария Спасова – завеждащ Детско онкохематологично отделение – УМБАЛ „Свети Георги“: "Даренията за нас са не само материална стойност. По-скоро това е една съпричастност към тези деца, една емпатия към техните родители, едно съчувствие на обществото към съдбата, която ги е сполетяла и трудностите, които трябва да преживеят в хода на лечението."

Учениците и преподавателите от „Ана Май“ са убедени, че кампанията за детското отделение ще продължи и през следващата учебна година. А сега възнамеряват да подарят на деца в неравностойно положение ушити от тях красиви рокли.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova