Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

TELUS International Еurope дари 80 000 лв. за ремонт на училище за незрящи

Автор: Милостив, Offnews | 08.09.2015

TELUS International Еurope дари 80 000 лв. за ремонт на училище за незрящи Всяка година служители на компанията по цял свят се събират, за да допринесат с труда си към кауза с високо социално значение за обществото. Инициативата им преминава под мотото „Да даваме там, където живеем“.

Тази година това се случи в София. Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ бе ремонтирано от повече от 500 доброволци-служители на компанията TELUS International Europe в рамките на международния проект „TELUS Дни на подкрепа”. Освен физическия труд аутсорсинг компанията инвестира и 80 000 лв. за подобряването на условията в учебното заведение.

През изминалата 2014 година около 16 000 служители и техните семейства по цял свят са се присъединили към благотворителната кауза.

"Изключително сме щастливи и признателни на TELUS International Europe и всички доброволци, за неизмеримата подкрепа и подадената ръка. Инвестиция от подобен мащаб рядко достига до училището и ние още не можем да повярваме, че за 3 години постигнахме това, за което мечтаехме от десетилетия. Нашето училище е едно от малкото училища в България, които възпитава деца с увреждания и с радост мога да кажа, че след “TELUS Дните на Подкрепа“ условията, атмосферата и качеството на обучение в училището са подобрени. TELUS International Europe остава наш приятел и много ще се радваме, ако видим наши възпитаници да станат част от този невероятен екип и на свой ред да помагат на нуждаещите се посредсвом социалната ангажираност на компанията,“ каза г-жа Елка Белокапова, директор на "Луи Брайл
".

Компанията помага на училището за трета поредна година, като смята да продължи да оказва помощ и на други места в страната, като ще получат активната подкрепа и на държавата, увери съветникът към политическия кабинет на премиера - Тотю Младенов.

“Планираме сериозно разширяване на компанията и се надявам, че следващата година в “Деня на Подкрепа на TELUS“ ще имаме два пъти повече доброволци. Аз съм изключително горд да съм част от този невероятен екип и заедно да допринасяме към обществото, в което живеем”, каза г-н Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Благодарение на инвестицията на TELUS International Europe към момента основно е ремонтиран пансиона към училището, осветлението е изцяло подменено, голяма част от мебелите в училището и пансиона са обновени, общите площи и двора са поддържани. "Успяхме да вдъхнем нов живот на Сензорната градина в училището, където децата се запознават със заобикалящия ги свят. Тази година усилията ни бяха концентрирани в основния ремонт на библиотеката на училището, ремонт на коридорите в училището и пансиона и освежаването на насажденията в двора", споделят от фирмата.

За инициативата „Дни на Подкрепа на TELUS” компанията беше удостоена със специална награда за ангажираност на служителите на наградите за отговорен бизнес, организирани от Българския форум на бизнес лидерите.

Източник: http://offnews.bg
Снимка: http://offnews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova