Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Великденска работилница за деца организира настоятелството на храм „Св. Георги“ в Златоград

Автор: dveri.bg | 16.04.2019

Великденска работилница за деца организира настоятелството на храм „Св. Георги“ в ЗлатоградЦърковното настоятелство на храм „Св. Георги Победоносец“ в Златоград съвместно с доброволци от детските градини в града „Снежанка“ и „Радост“ организират честване на най-големия християнски празник Възкресение Христово.

Децата ще бъдат ангажирани в Цветна ръкоделничка „Великденски звън“ и освен изработване на различни празнични украси ще научат повече за събитието Възкресение Христово и ще се срещнат с енорийския свещеник о. Константин Атанасов.

Ето какво разказват организаторите: „С поредното издание на творческата работилничка „Великденски звън“ целим чрез ръчния труд децата от подготвителните групи на двете детски градини в Златоград да координират вниманието и мисълта си, да развият воля и търпение. Акцентът пада върху книжните сръчности. С оцветяването и изрязването на шаблоните с празничните символи на Пасхата Христова те развиват фини умения. Тези приложни ръчни занимания малчуганите изпълняват чрез използването на различни материали: хартия, панделки, боички, стикери за яйца и др. Всички участници ще получат поощрителни награди за усърдието си пред Божиите очи“.

По вече установена от години традиция църковното настоятелство на храма приобщава децата и учениците от града към християнските празници, ценности и обичаи. В дейностите са ангажирани не само енориаши, но и учителки от детските градини и училищата. Църковното настоятелство изказва благодарности за прекрасното сътрудничество на директорките г-жа Глухова и г-жа Сухтева, на учителките в подготвителните групи и на родителите.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova