Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен базар на мартеници подпомага потребителите на социални услуги във Велико Търново

Автор: Агенция Фокус | 17.02.2016

Благотворителен базар на мартеници подпомага потребителите на социални услуги във Велико ТърновоБлаготворителен базар на мартеници работи във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ръкоделията и сувенирите, които се предлагат там, са изработени от потребители на социалните услуги на територията на общината. Събраните средства от продажбата им ще послужат за подпомагане на дейността на арт-ателиетата, които са създадени и работят към клубовете, центровете и домовете от града. С подкрепата на кмета Даниел Панов сръчните майстори от социалните услуги традиционно разполагат с място в центъра на града, което ще ползват безвъзмездно.

Щандът с ръчно изработени се намира в непосредствена близост до централните автобусни спирки на ул. „Васил Левски” и сградите на Община Велико Търново и Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”.

Част от ръкоделията и сувенирите ще бъдат подредени и в благотворителна изложба базар. До 1 март експозицията ще гостува в центровете, домовете и клубовете на територията на Велико Търново и населените места от общината, в които се предлагат социални услуги.

Изнесеният базар ще работи всеки ден от 10,00 до 18,30 ч. Графикът на изнесената благотворителна изложба на мартеници и сувенири, изработени от потребители на социалните услуги, е следният:

- От 18 до 20 февруари: Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи – Велико Търново; Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни – Велико Търново; Дом за стари хора „Венета Ботева” – Велико Търново.
- 21 и 22 февруари: Съюз на инвалидите; Училище за талантливи деца в с. Русаля; Кризисен център за деца в с. Балван.
- 23 и 24 февруари: Дневен център за деца с увреждания “Дъга “ - Велико Търново; Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи I, II и III – Велико Търново.
- 25 и 26 февруари: Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Дебелец; Дневен център за възрастни хора с увреждания във Велико Търново; Дом за деца лишени от родителска грижа „Пеню и Мария Велкови“ във Велико Търново.
- 27 и 28 февруари: Дом за възрастни хора „ Св.Иван Рилски“ в с.Балван; Център за настаняване от семеен тип за деца – Велико Търново; Център за настаняване от семеен тип за лица - Велико Търново.
- 29 февруари и 1 март: Дневен център за възрастни хора – Велико Търново; Защитено жилище за лица с психични заболявания - с. Церова кория; Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и интелектуални затруднения - Велико Търново.

Източник: http://www.focus-news.net

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova