Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да откажеш доходоносна професия, за да преследваш мечтите си

Автор: БТВ | 08.12.2015

Да откажеш доходоносна професия, за да преследваш мечтите сиДа си успял не означава непремено да си директор. Доказателството - един млад човек, който се отказва от позицията си на мениджър на високо ниво със съответните доходи, за да стане собственик на работилница за колела.

Александър Македонски е млад и образован българин. Той превръща любовта към велосипедите от хоби в доходоносен занаят и вече втора година е съсобственик на ателие, в което той и екипът му изработват необикновени велосипеди.

„Нашата мисия е да правим уникални велосипеди, такива велосипеди, които да отговарят на характера на техния собственик. Това според нас стимулира хората повече да си карат велосипедите, а като цяло това решава много от проблемите на градската среда. Тоест, ние не само ремонтираме колелата, не само ги правим по-функционални, но и ги правим много по-красиви за да може да ти докосват душата”, споделя той.

Зад любовта на Александър към колелата стои история от детството. „Аз имам история с велосипеди от много малък. Когато бях в 5-6ти клас, бях единственият човек с балканче в квартала и супер много исках да имам хубав велосипед, който да карам. Нашите нямаха възможност да ми вземат и понеже така или иначе нямах възможност да карам хубав велосипед реших, че поне ще се отдам на моя си и ще го подобрявам както мога”, каза Александър.

И все пак остава въпросът, какво кара един млад човек с доходоносна работа да рискува и да промени коренно своята професия? Аз все повече наблюдавам сред мои връстници как работата им не им носи смисъл и те като цяло са нещастни, получават добри пари , живеят на добри места, могат да си позволят да правят много неща, които съвременният човек си позволява, обаче в същото време са нещастни”, разказва Александър.

Александър казва, че един велосипед повече означава една кола по-малко на пътя. „Втората причина, с която стимулирам хората да извядат колелата, е ако изобщо не искат да ги използват, могат да ни го дарят, пък ние ще го ремонтираме и ще го дарим на дете”.

А как е достигнал до идеята да даряват велосипеди? „Дойде един приятел февруари месец и ни каза, абе имам една стара трошка на тавана да взема да я сваля да ви я дам , вие я реставрирайте или просто я поправете и дарете на някой колело. И тогава с моя съдружник си дадохме сметка, че всъщност има много стари трошки по таваните и по мазетата, по гаражите и къде ли не и ние можем да направим кампания да ги съберем тия колелета да вземем всички здрави части и да ги ремонтираме и да ги дарим на деца в нужда. И понеже на нас бояджийското ни е в Дряново и добре познаваме града решихме да направим кампанията за там. Работихме заедно със социалните служби и те направиха списък от деца, които нямат велосипеди, не могат да си позволят да имат такива и така се случи, че дарихме 70 велосипеда на деца в Дряново”, разказва Александър.

Следващата такава кампания ще се проведе февруари месец, а междувременно всеки, който желае може да дари своя стар велосипед и да зарадва дете.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova