Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Видински ученици се запознават със Свещеното Писание на урок в митрополията

Автор: http://dveri.bg | 29.03.2016

Видински ученици се запознават със Свещеното Писание на урок в митрополиятаНа 23 и 28 март ученици от Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим Първи“ във Видин бяха на урок по български език и литература в сградата на Видинска митрополия. По програма деветокласниците трябва да се запознаят с Библията като свещена книга на християните, източник на идеи и вдъхновение за поколения български и чуждестранни автори.

Г-жа Лидия Димитрова, преподавател по български език и литература, е преценила, че най-подходящото място за провеждане на този урок е Видинска митрополия, а най-добрият лектор – Белоградчишкият епископ Поликарп. Младият духовник не само познава текстовете на Свещеното Писание, тяхната история и послания, но целият му живот и служение са посветени на изпълнение на Божиите повели. Той разказа на учениците за произхода на Библията, за Стария и Новия Завет и за необходимостта от следване на нравствените Божии закони, чрез които човекът ще постигне истинско познание за смисъла на живота си.

Идвайки в сградата на митрополията, общувайки с духовници, учениците научават не само за Свещеното Писание, но и за неговото реално приложение в живота на хората. Така Библията вече не е просто една непозната за младите хора книга, а започват да я виждат като източник на вдъхновение, като възможност за докосване до Бога, като място за среща между човека и Бога.

В резултат на сърдечната среща с епископ Поликарп младите хора откриват, че Църквата не е институция, останала в миналото, а динамична Богочовешка структура, загрижена за всеки човек. Благодарение на учителката по български език и литература учениците правят първите си крачки към опознаване на Библията и мирогледа, който тя оформя. В края на гостуването в митрополията учениците благодариха за вниманието и беседата и си пожелаха такива срещи да са по-чести.

На всички присъстващи епископ Поликарп подари книга и икона за спомен и благословение.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova