Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Болно момиченце мечтае за коледно чудо

Автор: Нова телевизия | 26.12.2016

Болно момиченце мечтае за коледно чудоВ началото на годината ви разказахме историята на малката Йоана. Може да си я припомните ТУК.

А сега - в края на 2016г. Йоана мечтае за коледно чудо. 6-годишната Йоана Христова страда от злокачествен тумор в мозъка. За лечението ѝ е необходима огромна сума - само 6-месечните процедури по химиотерапия ще струват около 72 000 евро, а на 70 000 долара са оценени процедури със стволови клетки, които ще подпомогнат възстановяването на детето.

Синеоката красавица посреща най-светлия християнски празник в клиника в Турция, където вече година се бори за оздравяването си. От началото на 2016 г. Йоана претърпя четири тежки операции за отстраняването на злокачествения тумор. Най-тежка беше последната интервенция, която продължи около шест часа, а Йоанка се възстановява дълго от нея в реанимация. Оказало се, че туморът е изключително рядък и е малко познат дори в световен мащаб.

Лекарите са категорични, че ако лечението бъде продължено с химиотерапия и процедура със стволови клетки, детето има отлични шансове да спечели битката с рака.
„Много е трудно на Йоанка. Когато е в реанимация остава сама, без родителите си. Сега ще прекара Коледа и Нова година в болницата. Въпреки всичко се държи и е много борбена", разказа лелята на момиченцето Нина Нешева.

Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и българи зад граница. Така бяха събрани средствата за първите операции. Сумата, която е необходима за продължаващото лечение обаче, е непосилна за семейството на детето, което отново апелира хората с добри сърца да подадат ръка на Йоанка.

„Искаме да се знае, че сметката, чрез която се събират средствата за лечението, е само за плащания към болницата. Даренията не могат да се използват за нищо друго! Ако бъде събрано повече от необходимото, единствената опция, която имаме, е да пренасочим средствата към друга дарителска сметка на нуждаещ се", обясни Нина Нешева, която качва всички документи за разходите в специално създадената Facebook страница „Да помогнем на Йоанка в тежката борба с рака".

Тя е решена да потърси за подкрепа и Фонда за лечение на деца в чужбина. „До този момент не сме се обръщали към него, защото нямахме време - всеки ден ни беше ценен и не можехме да чакаме да преминат всички процедури. Боя се обаче, че сега нямаме друг избор - необходимата сума наистина е огромна", каза лелята на детето.
Семейството на Йоана Христова благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

Дарителската сметка е:
BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк
Титуляр: Йоана Христова Христова

Източник: http://nova.bg
Снимка: http://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova