Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Дарина да се подложи на лечение!

Автор: www.diakonia.bg | 02.08.2019

Да помогнем на Дарина да се подложи на лечение!Дарина Василева е на 40 гoдини и е от Бургас. Тя страда от автоимунното заболяване "Лупус еритематодес" в кожно-ставна, неврологична, бъбречна и хематологична форма. Поради това Дарина е пенсионер по болест вече 24 години и е със 100% намалена трудоспособност.

Заболяването на младата жена често е причина за редица други съпътстващи заболявания и здравни усложнения. В случая с Дарина особено затруднение възниква с проявата на диабет през 2006 г. Поради опасност от увреждания, новото заболяване възпрепядства приложението на стандартните лекарства за Лупус еритематодес. При тези обстоятелствата лекуващите лекари в клиника „Св. Иван Рилски” в София препоръчват като единствена възможност лечение с медикамента „Имуновенин”. Лекарствното е скъпоструващо, не се поема от Здравната каса и необходимата сума за неговото месечно приложение възлиза на около 1300 лв.

За да има възможност да се постигне ремисия, се препоръчва курс от лечение в продължение на една година, чиято стойност надхвърля 15 000 лв. Сумата е непосилна за Дарина и тя прибягва до помощ чрез медиите и DMS кампания. Събират се почти 4000 лв., които обаче се оказват недостатъчни за извършване на целия курс от лечение.

Отслабената от остеопорозата костна система довежда да здравни усложнения с гръбначни прешлени, поради което Дарина е принудена през повечето време да се придвижва с инвалинда количка.

Тя и нейният възрастен баща се издържат чрез пенсиите, които получават, но наемът и консумативите, както и възникващи различни здравни усложения, не им позволяват да спестяват за лечението. Съвсем наскоро Дарина трябваше да се подложи на спешна очна операция, за което бяха употребени почти всички оставащи средства в дарителската сметка. Младата жена, заедно със своя баща, често може са бъде видяна при храм „Св. Успение Богородично” в Бургас, където разчита на помощ от добросърдечни хора.

Дарина моли за подкрепа и благодари за всяка помощ. Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи чрез дарение по тази сметка:

IBAN:BG96RZBB91551004033025

BIC: RZBBBGS

Райфайзенбанк, титуляр Дарина Василева


Страницата за помощ на Дарина във Фейсбук.

Източник: https://www.diakonia.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova