Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Живка от Бургас нуждае от подкрепа за операция и леща за око!

Автор: Милостив | 29.03.2019

Живка от Бургас нуждае от подкрепа за операция и леща за око!Живка Стоева е възрастна жена от Бургас, която от 2 години е загубила способността да се движи самостоятелно. Шансът й да възвърне нормалното си движение е да се смени изхабената й тазобедрена (лява) става. При това Живка има катаракта на очите и тромб в лявото око (ретинална венозна оклузия). Дясното й око е със слабо зрение и за него е препоръчана леща, докато за лявото смятат, че няма да има полза.

През 2017 г. Живка претърпява пътен инцидент, при който дясното й бедро се счупва, а вследствие на това по ставата й се развива коксартроза. Следва обикаляне и чести посещения по болници. Правят й имплант на пирон, пластична операция на некротична рана; изваждане на пирона след компрометиране. Сега предстои смяна на изхабената тазобедрена става с нова, чиято цена надхвърля възможностите на възрастната жена да я покрие - 3 750 лв. (включващи цената на протезата, изборът на лекар, консултативните прегледи, потребителската такса).

Възрастта и преживения стрес от автомобилната катастрофа са оказали и лошо отражение върху зрението на Живка, защото месеци след инцидента след оплаквания за зрението си я диагностицират с катаракта в начален стадий. На следващата 2018 г. след преглед е фиксиран и тромб в лявото й око. За да запази в добро състояние зрението си, Живка получава оферта за поставяне на леща в дясното око, от което има оплаквания за от болка, от очния медицински център в Бургас „Оксиком“. За лявото око лекарите смятат, че поставянето на нова леща няма да има полза. Цената на постоянна леща струва между 850 и 1050 лв., в зависимост от избрания модел.

Който може и желае да помогне на Живка в събирането на общата сума за операцията на тазобедрената й става или поставянето на леща на дясното око - общо 4600 лв., за да се облекчат трудностите й в ежедневието, може да дари по дарителската й сметка или да се свърже с нея:

IBAN: BG72UNCR70001523530729 (в лв.)

Телефон за връзка - 0895775337 (отговаря синът на Живка - Данаил)Удостоверителни документи за здравословното състояние на Живка:


1) Епикриза:
, , ; , .

2) Амбулаторни прегледи:
, , , .

3) Оферти

а) Оферта за поставяне на леща в окото в "Оксиком" - Бургас:
, , .

b) Оферта за смяна на тазобедрената става МК "Св. Иван Рилски ЕООД" - клон Стара Загора:
.


4) Дарителска банкова сметка:
, , .

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova