Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителни инициативи за журналиста Георги Христов

Автор: Дарик | 31.05.2016

Благотворителни инициативи за журналиста Георги ХристовФутболни ветерани от Димитровград бяха домакини на отбора от гръцкия Комотини в мач-реванш на стадион "Миньор". По време на мача беше поставена кутия за дарения в помощ на 42-годишния журналист Георги Христов, който се нуждае от спешно скъпо лечение в чужбина на стойност 40 000 евро.

Кутия за дарения в помощ на Жоро ще бъде поставена и при откриване на детската изложба „Първи юни” в Клуба на дейците на културата в Димитровград. В изложбата са включени рисунки и пластики на децата от школите по скулптура и изобразително изкуство, които водят Гроздан Грозев и Йордан Йорданов. Скулпторът Гроздан Грозев, който е председател на КДК в Димитровград и председател на комисията по култура в местния парламент се ангажира след края на изложбата да бъде организиран благотворителен базар с детските творби, а събраните средства да са за каузата #спасижоро.

Бившият кмет на Харманли Михаил Лисков и групата общински съветници от БСП са сред първите дарители от Града на Белоногата, които се включиха вчера в акцията #спасижоро. Средствата за лечението на журналиста там събира лично зам.-председателят на ОбС Светлана Николова. Сред първите дарители в кампанията бе и харманлиецът Иван Налбантов. Средствата се събираха в Градската градина, а в кампанията и нейната организация се включи и Председателят на Демократичния съюз на жените в Харманли Диляна Комитова. За два часа в първата дарителска кутия в Харманли бяха събрани 255 лева. В Градския парк граждани откликнаха на призива „Да спасим Жоро“, деца пуснаха левчета в кутията с пожеланието: „Чичкото скоро да оздравее“. Пенсионери също не подминаха кутията и дариха скромни суми, но от сърце, разказа Светлана Николова.

Следващата дарителска кутия в Харманли ще бъде на финалния концерт на „НЧ Харманли търси талант“. От читалището откликнаха веднага и на концерта ще бъде обявена дарителска акция. Събитието е на 4 юни, 2016 г., от 18 ч., в Градската градина.

В Хасково акцията също продължава да се развива с нови инициативи. Ансамбъл "Златна Тракия" ще организира благотворителен концерт, заедно с други формации за каузата. Продължава набирането на предмети на изкуството и ръкоделия, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг. Сред дарителите досега са художниците- карикатуристи-Борислав Данев-Борку, Живко Тенев-Жисен, фотографите Златко Латев и Янко Найденов, школите „Вале” и „Колорит”, Младежкият център, занаятчии от Хасково и Димитровград. В акцията с една от уникалните си минималистични къщи участва и Иво Панев. Включва се и фотографът Николай Пандев, който предоставя за благотворителния търг най-знаковата си снимка- кадър на северното сияние в Исландия, публикувана в NATIONAL GEOGRAPHIC- Великобритания.

Ако желаете и вие можете да я подкрепите. Банковата сметка е:

ЦКБ АД- клон Хасково

еPay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

Източник: http://www.dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova