Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка има нужда от средства за борба с рака

16.01.2023

Майка има нужда от средства за борба с ракаИстория с продължение. Преди няколко месеца NOVA разказа за Наталия Миткова, майка на две деца, която се бори с тежката диагноза рак. Днес тя вече се лекува и лечението дава резултат. Но за да стигне до края, семейството ѝ се нуждае от помощ.

Наталия страда от агресивна форма на рак на стомаха. След като получава тежката прогноза, че ѝ остават само девет месеца живот, тя търси варианти за лечение в чужбина. “Да бъде щадящо организма, да се направят генетични тествания, от които да се разбере защо съм се разболяла, коя е била причината и какъв точно е вида на тумора”, разказва Наталия Миткова.

След първия репортаж на NOVA, Наталия изпраща биопсия в САЩ. Оказва се, че нейният тумор в стомаха носи три различни генома - на рак на белия дроб, простатата и матката. “От там вече лечението ми е строго индивидуално”, посочва тя.

“Това са химиотерапии, които се приемат през устата, които удрят единствено и само разсейките. Не създават този дискомфорт на тялото - като общата химиотерапия. Организмът не отслабва. Едновременно се правят и имунотерапии”, заяви Наско Митков.

Медикаментите, от които Наталия има нужда, се използват и в България. Протоколите тук обаче, не позволяват лечението ѝ да бъде адаптирано съобразно изследванията. Сега тя има нужда от 200 хиляди лева, за да завърши процедурите си в чужбина. “Имам за три месеца напред осигурени финансови средства с помощта на дарители. За съжаление сумата е твърде голяма”, посочва Наталия.

Когато екипът на NOVA се срещна с нея преди пет месеца, Наталия се влошаваше. Чувстваше се изтощена, слаба. Заради терапиите в чужбина пропусна и първия рожден ден на дъщеря си.

“Ти се връщаш от терапия и не знаеш на кой свят си. Просто си призрак. Не можеш да бъдеш за себе си, не можеш да си поемеш детето си. Това най-много ме е боляло, че не мога да си посрещна децата”, разказа преди месеци самата тя.

Днес, обаче, тя вече има надежда. Усеща, че лечението ѝ се отразява добре, има повече енергия, дори се е върнала на работа в Регионалната здравна инспекция.

“Аз вярвам, ние всички вярваме, че тя ще оцелее. А за да оцелее, наистина трябват финанси”, твърди Наско Митков.

“Аз се чувствам добре и мисля, че вървим към това да преборя заболяването. Имам повече време за децата си, имам сили за децата си. Върна ми се надеждата. Надеждата, че ще се излекувам. Върна ми се усмивката и пламъка в очите. И надеждата ми е голяма”, споделя Наталия.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

Банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG09STSA93000029470953

BIC: STSABGSF (в лева)

Наско Алексиев Митков/ Nasko Alexiev Mitkov (съпруг на Наталия)

Revolut: @nasko46d7

0876373936

PayPal: help_nati@abv.bg

paypal.me/NMitkova79

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova