Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Анастасия да живее без болка!

Автор: www.diakonia.bg | 08.02.2019

Да помогнем на Анастасия да живее без болка!Анастасия е на 15 години и учи в 134-то СУ „Димчо Дебелянов“ в София. Подобно на своите връстници, тя е усмихнат и чаровен млад човек, който обича да чете и спортува, крои планове за бъдещето и се радва на света.

Стаси обаче е принудена да води своя лична и ежедневна борба. Тя страда от вродена сколиоза (гръбначно изкривяване, при което 8- ят гръден прешлен се е развил наполовина още в утробата). Преди две години, при бурно израстване на тялото, изкривяването надминава 50 градуса. Стаси обаче е борбен човек, който спазва желязна дисциплина и грижи чрез плуване, упражнения, фитнес с личен треньор и масажи. Въпреки това изкривяването продължава да се развива и достига 60 градуса. Деформацията води след себе си размествания на ребрата, притискаве на органи и нерви, придружени с остри ежедневни болки, опасност от допълнителни усложнения и значително скъсяване на живота.

Извършените консултации с водещи специалисти в областта на гръбначната хирургия от България и Германия насочват към спешна операция като единствено решение за подобряване на състоянието на младото момиче.

Интервенцията се състои в поставянето на метални импланти от титаний, които прихващат и придържат засегнатите прешлени. Имплантите остават в тялото завинаги. Не се постига пълно изправяне на тялото, но се постига оптимално състояние, при което човек може да живее нормално, без болка и опасност от усложнения. Възстановяването е дълго, много болезнено и изисква силна воля.

Операцията е рискова и е препоръчително да бъде извършена в специализиран сколиоза център. Родителите на Анастасия са избрали центъра в Германия – „Werner Wicker Klinik“. В него на година се извършват над 1500 гръбначни операция и работят екипи с доказан опит, включително със случаи като този на Стаси – с вроден полупрешлен.

Препоръчително е операцията да не се отлага и да се извърши в началото на настоящата календарна година. Необходимата сума по предварителни калкулации на болницата е 34 000 евро. Дата за операция се насрочва след като събраната сума се преведе в банковата сметка на болничното заведение.

Близките на Стаси се обръщат към всички ни:

„Анастасия е невероятен млад човек, който има пред себе си цял един живот. За да го изживее пълноценно и без страдание, има нужда от подкрепа! От нашата подкрепа и упора!“

Нека да помогнем според силите си:

Открита дарителска сметка:
Анастасия Венциславова Иванова
Банка ДСК ЕАД, град София

IBAN: BG36STSA93000025626357
BIC: STSABGSF

Paypal: maria_vedi@yahoo.com


Страничка – базар „Заедно даряваме живот на Анастасия“ във Фейсбук.

Източник: https://www.diakonia.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova