Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да подкрепим семейство Маринови, които не престават да се борят за своята дъщеричка Мария!

Автор: diakonia.bg | 23.04.2019

Да подкрепим семейство Маринови, които не престават да се борят за своята дъщеричка Мария!През месец ноември 2018 г. Ви запознахме със случая на семейство Маринови и тяхната дъщеричка Мария от Русе.

Семейство Маринови потърси съдействие за необходимо операционно лечение на своето дете. Отвъд тази конкретна нужда обаче борбата на семейството за живота на своята рожба е ежедневна и никога не престава, поради което e включена в кампания „Виждам те“ на фондация „Покров Богородичен“.

Мария Маринова от Русе е едва на 8 годинки, но почти веднага след раждането си претърпява два инсулта – исхемичен и хеморагичен – на средните мозъчни артерии, което води до трайни нарушения на мозъчните функции. Детето страда от детска церебрална парализа с тежка степен на спастична квадрипареза (парализа) и симптоматична епилепсия, придружена от ежедневни гърчове.

Лекарите не дават шансове за оцеляване на момиченцето, но с упоритата борба и вяра на родителите си то посреща своята 8 годинка. Въпреки тежките диагнози, семейство Маринови не престава да се бори за добруването на своето дете, полагайки всички усилия, на които са способни.

Семейството е разполагало с известно количество спестявания, които обаче вече са похарчени, търсели са помощ чрез социалните служби и програми, през медиите, чрез собственици на фирми и предприятия и чрез БПЦ (в храмовете в Русе са били поставяни кутии за детето с подкрепата още на митрополит Русенски Неофит, понастоящем Патриарх Български). Г-н Маринов има прекарани два инфаркта и е с засвидетелствана 50 % намалена трудоспособност, но търси работа. За момента основните средства за от заплата на майката, която е социален асистент на детето си.

С растежа на малката Мария се появяват допълнителни усложнения като например нужда от зъболекарски услуги, често при особени условия и пълна упойка за детето, които семейството не може да си позволи и др. Всъщност, често елементарни услуги за Мария са усложнявани и оскъпявани, поради особената ситуация, в която е детето.

Допълнителна информация може да бъде намерена в приложение документи за здравословното състояние на детето.

За да помогнете, може да направите парично дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен” в Райфайзен банк ЕАД, клон 4:

IBAN: BG92RZBB91551067092215,BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848; pokrov.iseeyou@gmail.com.

Източник: https://www.diakonia.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova