Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на малката Мария да се подложи на операция за подобряване на състоянието

Автор: diakonia.bg | 13.11.2018

 Да помогнем на малката Мария да се подложи на операция за подобряване на състояниетоМария Маринова от Русе е едва на 8 годинки, но почти веднага след раждането си претърпява два инсулта – исхемичен и хеморагичен – на средните мозъчни артерии, което води до трайни нарушения на мозъчните функции. Детето страда детска церебрална парализа, придружена с тежка степен на спастична квадрипареза (парализа) и симптоматична епилепсия, придружена от ежедневни гърчове.

Лекарите не дават шансове за оцеляване на момиченцето, но с упоритата борба и вяра на родителите то посреща своята 8 годинка. Въпреки тежките диагнози семейство Маринови не престават да се борят за добруването на своето дете, полагайки всички усилия, на които са способни. За съжаление през 2016 г. Мария прекарва тежка двустранна бронхоплевмония, която оставя след себе си остър рефлукс (връщане на храна) от стомаха до гърлото, откъдето има опасност от попадане в дихателните пътища. Това прави храненето невъзможно. Мария спешно е транспортирана до София, където й е поставена гастрострома (специална тръбичка за хранене през корема), което е първи етап от операционно лечение на Гастроезофагеална рефлуксна болест.

Необходимият втори етап от операционното лечение е на стойност 1700 лв. и също трябва да се извърши в София. Средствата за операцията, заедно с транспортните разходи (необходим е специализиран транспорт, фактура от ползване на такъв е приложена) и всички необходими изследвания, пособия и лекарства (ядрено-магнитен резонанс, нова гастрострома и др.) са на приблизителна стойност от 3000 лв.

Сумата е непосилна за родителите. Семейството се издържа от пенсията на детето и заплатата на майката, която работи като социален асистент на своята дъщеричка (200 лв.). Бащата, след прекарани два инфаркта, е безработен и очаква явяване през месец ноември 2018 г. пред комисия за отпускане на пенсия по болест. Значителна част от средствата на семейството се отделят за лекарствата на детенцето, чието състояние се влошава поради рефлукса.

Нека помогнем на семейство Маринови да подобрят състоянието на своята дъщеричка и да й осигурят безпрепятствено хранене. Всеки, който би могъл да помогне може да го стори на следния контакт:

Мария Маринова Георгиева
Разплащателна сметка за дарения:
IBAN: BG98FINV91501315917919
BIC: FINVBGSF
Първа Ивестиционна Банка АД, клон Рус
е

Тел. за връзка с г-н Марин Маринов – 0894 93 79 65

Семейство Маринови няма близки, от които би могло да потърси подкрепа. За борбата с рефлукса г-н Маринов напразно е търсил помощ до момента от някои фирми в Русе. Той с благодарност си спомня за кутиите, които са били поставяне в Русенските православни храмове в подкрепа на неговата дъщеричка и които са допринасяли за преодоляването на трудностите дотук.

Г-н Маринов се обърна към страничката на Дякония по насока на г-жа Наталия Атанасова, която благодарение на Вашата помощ е в много подобрено състояние.

Източник: https://www.diakonia.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova