Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка с две болни деца моли за помощ

Автор: Милостив | 14.07.2017

Майка с две болни деца моли за помощМариела е 40-годишна майка, грижеща се за двете си деца. Доскоро тя някак си се справяше сама, цели 13 години. Но преди няколко дни тя е останала без работа, а сега предстои до месец да освободи и квартирата, в която живее с двете си болни деца.

Мариела се е разделила с мъжа си. По думите й той е бил причина за здравословните проблеми на момчето, което до 7-годишна възраст е било напълно здраво. След това от стреса, който е преживявало поради страха от баща си, комуникативните му способности се нарушили и започнал да заеква. След обикаляне по детски психиатрии и невролози момчето бива диагностицирано с „Умствено изоставане с нарушение в поведението, „Тревожно разтройство неуточнено”; също и „Дислексия”

Стефани е 13-годишната дъщеря на Мариела, която е била блъсната на пешеходната пътека пред училището й от тир. Вследствие на удара на момичето са ѝ се появили усложнения, след два месеца. Два месеца по-късно след преглед в „Александровска” ѝ е поставена диагнозата „Идиопатична генерализирана епилепсия”, в „София Мед” ѝ преглед с ЯМР и откриват огнища и в двете половини на главата й. Изписана е без лечение. След този инцидент със сестра му у Светослав се отключват страхове и тикове.

И за двете деца са нужни ресурсни учители, логопеди, и изобщо специални образователни грижи. Мариела е работила като пицарка запоследно. Тя е със средно образование и е готова да започне съответстваща работа, за да осигури препитанието на децата си.

Светльо и Стефани имат нужда от прегледи при невролог, психиатър и хомеопат, които се заплащат. Прегледите и лечението за двамата възлизат около 2 500 лв. За подробности майката на децата (Мариела) - 0886218054.

Дарителска сметка за лечение на Светльо и Стефани в ОББ:
BG13UBBS80021059921740 (в лв.)


Удостоверителни документи:

1. Дарителска банкова сметка:
, , .

2. Епикризи
а/ Епикризи на Светослав:
, , ; , , .

б/Епикризи на Стефани:
, , ; , .

Снимка: Милостив

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova