Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Момче с увреждания работи, за да издържа болните си родители

Автор: Нова тв | 21.03.2016

Момче с увреждания работи, за да издържа болните си родителиБолно семейство живее с по-малко от 1 лев на ден. Родителите нямат възможност дори да подарят торта за рождения ден на сина си. Детето - вече пълнолетно, издържа цялото семейство, въпреки че самото то е с увреждания.

Екип на Новините на Нова се срещна с Юсеин седмица след 18-ия му рожден ден. Той страда от умствена недостатъчност. Само до преди седем дни той е бил дете в риск, поверено на грижите на държавата. Днес е пълнолетен, който трябва да се грижи за родителите си, болни от шизофрения.

Въпреки всичко това не е история за примирението, а за действието - с усмивка. Напук на болестта. Преди две седмици Юсеин започва да помага на съсед. С малкото пари, които получава, той издържа себе си и родителите си. Парите обаче не стигат за ремонт на къщата, която всеки момент може да рухне върху главите им.

Димитър Бояджиев е възпитател в дома за деца, лишени от родителски грижи в Гоце Делчев, където Юсеин пребивава доста години. На 10 март той му носи торта за рождения ден и за първи път прекрачва прага на дома му.

„Бях силно шокиран. Много емоционално ми подейства картината, на която станах свидетел. Това провокира в мен това, което написах в социалната мрежа и разтърси сърцата на толкова българи”, разказва Димитър.

„Това не е просто драмата на едно българско семейство. Това е драмата на обществото ни. Едни вътрешни бежанци, които са забравени”, казва още Димитър.

Той вече е открил банкова сметка на името на Юсеин и е започнал процедура по издаване на ТЕЛК свидетелство. Хората от селото също помагат. Юсеин не се оплаква и не жали съдбата си. Иска само стени, боядисани в жълто. Любимият му цвят - защото по думите му, това е цветът на слънцето.

Ако искате да помогнете на Юсен и семейството му с храна и дрехи, можете да го направите, като ги оставите в кметството на село Горно Дряново, Гоце Делчев. Ако пък искате да помогнете със средства, номерът на банковата му сметка е:

Юсеин Радулов Джамбазов
BG86FINV91501016713099

Източник: http://novanews.novatv.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova