Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Момче с увреждания работи, за да издържа болните си родители

Автор: Нова тв | 21.03.2016

Момче с увреждания работи, за да издържа болните си родителиБолно семейство живее с по-малко от 1 лев на ден. Родителите нямат възможност дори да подарят торта за рождения ден на сина си. Детето - вече пълнолетно, издържа цялото семейство, въпреки че самото то е с увреждания.

Екип на Новините на Нова се срещна с Юсеин седмица след 18-ия му рожден ден. Той страда от умствена недостатъчност. Само до преди седем дни той е бил дете в риск, поверено на грижите на държавата. Днес е пълнолетен, който трябва да се грижи за родителите си, болни от шизофрения.

Въпреки всичко това не е история за примирението, а за действието - с усмивка. Напук на болестта. Преди две седмици Юсеин започва да помага на съсед. С малкото пари, които получава, той издържа себе си и родителите си. Парите обаче не стигат за ремонт на къщата, която всеки момент може да рухне върху главите им.

Димитър Бояджиев е възпитател в дома за деца, лишени от родителски грижи в Гоце Делчев, където Юсеин пребивава доста години. На 10 март той му носи торта за рождения ден и за първи път прекрачва прага на дома му.

„Бях силно шокиран. Много емоционално ми подейства картината, на която станах свидетел. Това провокира в мен това, което написах в социалната мрежа и разтърси сърцата на толкова българи”, разказва Димитър.

„Това не е просто драмата на едно българско семейство. Това е драмата на обществото ни. Едни вътрешни бежанци, които са забравени”, казва още Димитър.

Той вече е открил банкова сметка на името на Юсеин и е започнал процедура по издаване на ТЕЛК свидетелство. Хората от селото също помагат. Юсеин не се оплаква и не жали съдбата си. Иска само стени, боядисани в жълто. Любимият му цвят - защото по думите му, това е цветът на слънцето.

Ако искате да помогнете на Юсен и семейството му с храна и дрехи, можете да го направите, като ги оставите в кметството на село Горно Дряново, Гоце Делчев. Ако пък искате да помогнете със средства, номерът на банковата му сметка е:

Юсеин Радулов Джамбазов
BG86FINV91501016713099

Източник: http://novanews.novatv.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova