Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 



Справочник за социални помощи, трапезарии, приюти и безплатни курсове



Организатори: Милостив

Период: 2016 - 2017

Описание:
През ноември 2016 г. екипът на Милостив подготвихме и отпечатахме справочник с полезна информация в помощ на нуждаещите се хора. Идеята ни е да се раздава безплатно в православните храмове в България. По-надолу може да видите кратко обръщение от нас, съдържанието и няколко цитата от Новия завет, които включихме вътре и които са ни вдъхвали вяра и надежда в трудни моменти в живота. Освен, че изданието е печатно, то също така може да бъде изтеглено в pdf формат от следния линк:

Молим всеки, който проявява интерес да им изпратим безплатни печатни копия, да ни пише на milostiv.org@gmail.com какъв е адреса на храма, в който ще бъдат поставени и на който да ги изпратим, и колко копия биха желали да получат.

Обръщение към читателя

Скъпи читателю, това е първо издание на безплатния справочник за хора, нуждаещи се от социална помощ. В живота си се сблъскваме с изпитания и често се случва да имаме нужда някой да ни подаде ръка – било това да бъде държавата, Църквата или просто човек до нас, който може да бъде близък, познат, а дори и непознат. Ако и Вие се намирате в такъв тежък момент, надяваме се информацията в книжката да Ви бъде полезна, за да може да намерите подкрепа, а с Божията помощ и скоро да се избавите от трудностите, през които преминавате.

Събрахме актуална информация за Вас от Агенция за социално подпомагане, Министерство на труда и социалната политика, както и от множество медии и сайтове. Ако имате препоръки или забележки към изданието, молим да ни пишете, за да се опитаме да го подобрим.

Съдържание


Цитати от Нoвия Завет на Нашия Господ Иисус Христос

из СВЕЩЕНО ПИСАНИЕ, издание на Светия Синод на Българската Православна църква

„Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори;
защото всякой, който иска, получава, и който търси, намира, и на тогоз, който хлопа, ще се отвори.
Има ли помежду ви човек, който, кога му поиска син му хляб, да му даде камък,
и кога поиска риба, да му даде змия?
И тъй, ако вие, бидейки лукави, умеете да давате на чедата си добри даяния, колко повече вашият Отец Небесен ще даде блага на ония, които Му искат?
Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям; защото това е законът и пророците.“
Мат (7:7-12)

„И не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; а бойте се повече от Оногова, Който може и душата и тялото да погуби в геената.
Не две ли врабчета се продават за един асарий *? И ни едно от тях няма да падне на земята без волята на вашия Отец;
а вам и космите на главата са всички преброени;
не бойте се, прочее: от много врабчета вие сте по-ценни.“
Мат (10:28-31)

„Дойдете при Мене всички отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя;
вземете Моето иго върху си и се поучете от Мене, понеже съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душите си; защото игото Ми е благо, и бремето Ми леко.“
Мат (11:28-30)

„Какво, прочее, ще кажем на това? Ако Бог е за нас, кой ще е против нас?
Оня, Който и собствения Си Син не пощади, а Го отдаде за всички ни, как няма да ни подари с Него и всичко?“
Рим (8:31-32)

Резултати:

Отпечатахме и раздадохме безплатно 2000 справочника, които бяха спонсорирани изцяло от частни лица. Общо 750 броя бяха поръчани от Русенскa, Ловчанска и Видинска свети митрополии. Около 800 справочника бяха раздадени в храмове от Софийска и Пловдивска епархии. Справочници бяха изпратени и до множество други православни храмове в страната, както и на Духовно – просветен център “Св. Архангел Михаил” - гр. Варна и на други социални центрове.

Благодарим на следните свещеници за съдействието по разпространението: о. Стоян Чиликов и о. Сава Кокудев от София, о. Добромир Димитров от Велико Търново, о. Емануил Юсеин от Добрич и о. Боян Саръев от Кърджали. Изказваме сърдечни благодарности и на доброволците по разпространението и най-вече на Стела и Божидар Апостолови, иподякон Иван Стоянов и Виолета Кръстева. Надяваме се, че с тази скромна инициатива сме помогнали поне малко на хората в нужда да намерят полезна за тях информация за справяне с житейските изпитания.



Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova