Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Анета от гр. Бяла Слатина: Никога не съм се задоволялвала само с добри резултати

Автор: Анета от гр. Бяла Слатина | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Анета от гр. Бяла Слатина, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Анета, може да види как би могъл да го направи от следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Аз съм бивша ученичка на Професионална агротехническа гимназия ”Никола Йонков Вапцаров” в гр. Бяла Слатина. Тази година завърших и се дипломирах с отлична диплома. Още като ученичка имам влечението за постоянно развитие в различните страни на обучението.  Моят любим предмет още от малка е литературата, точно за това се явих и на кандидатстудентски изпит по Български език и литература. Избрания от мен ВУЗ беше „Университета по национално и световно стопанство” в гр.София. Направих всичко възможно да бъда студентка там. Ходих на предварителен кандидатстудентски изпит, на който изкарах оценка Добър 4,43. Никога не съм се задоволялвала само с добри резултати и за това се явих на редовния изпит и там изкарах Много добър 5,28 (ще приложа удостоверяващ документ). С това БАЛ-а ми беше 24,59, при минимален миналогодишен за специалността-16.00.  При тези резултати + успех на дипломата ми 5,55 бях приета на първо класиране с първо желание.

    Искам да уча висше образование, защото още от крехка възраст съм много мотивирана личност. Ученолюбива съм и за мен е много важно постоянното развитие и постигане на нови неща. За мен мечтите са цели и за това се старая да ги следвам с всичките си възможности. За съжаление финансовите ми  такива не са много големи и за това се надявам на помощ и подкрепата на такива фондации и стипендии като „Добротворчество”.  Искам да продължа моето обучение, защото знам, че единствено с това мога да успея да живея добре и да сбъдвам всяко мое желание. Искам да се усъвършенствам постоянно. Да уча нови неща за мен е удоволствие и знам, че през студентските си години ще се подготвя за живота най-добре- професионално и житейски.

    Избрах специалност „Икономика, общество и човешки ресурси” в УНСС, защото съм завършила средносто си образование с профил  икономика. Средното образование на паралелката ни е средно-специално, за което имаме и свидетелства за професионална квалификация (прилагам документ). Икономиката е специалност, която има широкоспектърна реализация за в бъдеще. Предметите по специалността, които имахме в училище винаги са ми били интересни и развиващи мисленето ми в нови насоки.

    С избирането на специалността си в университета помислих и за желанията си за работа след това. Мечтая да бъда застраховател в някоя агенция и да се занимавам с това цял живот. Едно от разделенията на специалността „Икономика, общество и човешки ресурси” е  „Застраховане и социално дело”.  Мисля, че работата с хора в икономическите среди приляга на същността ми и ще бъде радост за мен. Избрала съм тази професия, защото застрахователите са постоянно търсени кадри. Има и голям избор при работните места, защото застрахователните агенции са много на брой и различни.

    За работа в икономическите среди е недопустимо да има служители без Висше образование. Работата с компютър, различни програми и комуникацията с фирми и частни лица не е за необучени служители, защото е нужно стриктно спазване на изискванията на европейското законодателсвто. Ако искам да заема позиция в застрахователно дружество е задължително да имам нужното образование. Това ще ми помогне да се справям със задълженията си, както и с вероятните възникнали усложнения. Така ще бъда специалист в областта, в която искам да работя.

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/RAWKU5-50583

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova