Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ще опозная езика и литературата ни, а познаването на езика е богатство за всеки българин

| 29.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на деветнадесетгодишната А. А., с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи оттук - http://milostiv.org/text/770


 Образованието е много важно за успешната реализация и професионализъм в дадена област. За мен и моето семейство, доброто образование и специализирането в дадена област винаги са били от голямо значение. Мисля, че те стоят в основата на личностното развитие на всеки един човек.

       Избрах да уча в специалността Българска филология в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, защото обичам родния си български език, а владеенето на езика е богатство. Още от малка мечтая да уча за учител и да се реализирам успешно след това в тази професия. Щастлива съм, защото знам, че в университета и по-конкретно в специалността Българска филология ще обогатя знанията си за езика ни, за българската и световната литература. Ще обогатя кръгозора си и след завършването ще мога да се реализирам в голямо разнообразие от професии като учител, коректор, редактор и т.н. Със специалността Българска филология пред мен се отварят много възможности за реализация. Моята майка също е учител, което вероятно е спомогнало за това учителската професия да е толкова важна за мен.

    Българска филология като специалност ми предлага много и различни възможности за реализация. Благодарение на нея знам, че ще получа много знания в различни области на науката. Чрез нея ще се развивам и ще достигам върхове. Ще опозная езика и литературата ни, а познаването на езика е богатство за всеки българин.

    Започва нов етап от живота ми, който се надявам да е осеян само с щастие и радост.

Снимка: pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova